Mazarintårta
2 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
200 g smält smör
1-2 droppar bittermandelolja
Glasyr av florsocker, vatten och karamellfärg.
Vispa ägg och socker.
Häll i mjöl och bittermandelolja och rör samman.
Slå det varma smöret ner i smeten, och vispa.
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten och grädda 20 minuter på 200 grader.
Glasyren rör man snabbt ihop; florsocker rörs med vatten (ta lite i taget) till lagom kletighet och färgas med karamellfärg.
När kakan är färdig låt den svalna, innan du glaserar den.
Jodå, 200 g smör ska det vara i den, men man ska ju inte äta hela kakan själv, det räcker med en bit (åt gången i alla fall...)
Nu ska fruM ta sig en kopp kaffe och provsmaka en bit kaka.
x
Vassego! Det är enkelt men gott, 2-2-2-receptet!
SvaraRadera