Så till dagens middag, vi har precis ätit sill med varm äppelsallad och det var hur gott dom helst. Tyvärr är det många som backar för att äta sill till middag, många säkert pga alla ben, men inte vi. Steker man bara sillen riktigt ordentligt så tycker vi inte man märker av benen, så prova en gång om ni inte redan har gjort det.
Stekt sill med varm äppelsallad
300 g sill
1 pkt bacon
1 rött äpple
1 rödlök
1 bit purjolök
2 msk flytande honung
2 msk rödvinsvinäger
hackad persilja
Strimla och stek baconet, låt rinna av på en bit papper. Kärna ur äpplet och skär i smala klyftor. Skär rödlöken i tunna klyftor och strimla purolöken. Stek äpple, rödlök och puro utan att det får färg och lägg sen tillbaka baconet i stekannan. Häll i vinäger och honung, salta och peppra och låt småputtra några minuter. Stek under tiden sillen, först på skinnsidan, och krydda med salt och peppar. Strö persilja i äppelröran och servera till sillen och kokt potatis.
Så, ge nu sillen en chans och prova att servera till middag en dag!
Smaklig spis! / Anki och Håkan
xx
xx
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!