Bild från 2011 års midsommar, en variant att dekorera den på:
Matjessilltårta
200 g kavring
75 g smält smör
1-1½ burk á 200 g matjessill
1 rödlök
250 g kesella
3 dl gräddfil
1 dl hackad dill
4 gelatinblad
Smula sönder kavringen och blanda den med det smälta smöret.
Tryck ut degen i botten på en rund spingform, ca 24 cm.
Kör lök och sill i mixer eller finhacka båda och blanda samman.
'Blanda ner dill, kesella och gräddfil och rör samman ordentligt.
'Smaka av med ev lite spad från sillen.
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten 5 minuter och smält sedan, utan att krama ur dom, i en gryta. Rör ner gelatinet i sillröran och slå sedan ner röran i formen och ställ kallt minst två timmar.
Tips på garnering; rädisor, rödlök, dillvippor eller gräslök.
Olika dekorationer vi gjort på silltårtan
I kväll äter vi lite sill, vi måste ju provasmaka rabarbersillen och Ättarpssillen så de är ok... Efter sillen så blir det kasslerpaj och sedan smarrar vi nog i oss lite glass till efterrätt.
Har ni också någon maträtt som ni "måste ha" på midsommarafton?Smaklig spis! / Anki och Håkan
Sv: Tack detsamma! Hoppas ni får riktigt bra väder och njuter av mycket och god mat! Kram Daniella - BakeCake
SvaraRaderaHa ha, känns som jag härmar er igen men här blir det också silltårta. Nubberöra är min favorit till Midsommar (Jul och Påsk) men i år ska den få hamna i en tårta som förrätt till en grillmiddag (med bl a inlagda tomater till;). Ha en riktigt, riktigt härlig
SvaraRaderaMidsommar helg! Hoppas solen skiner på er, sillen är god och nubben kall;)
Nypotatis och jordgubbar, sedan är jag nöjd! :)
SvaraRaderaHa en skön Helg!