söndag 25 juli 2010

Jordgubbssorbet

Vi firade ju att vår semester började med lite extra god mat och dryck som ni kanske minns. Naturligtvis ville vi ha en smarrig efterrätt också och det blev ett recept på jordgubbssorbet som vi provade för första gången. 
Äter ni fortfarande jordgubbar? Har ni något annat favoritrecept på jordgubbar?

Jordgubbssorbet
250 g jordgubbar
2 äggvitor
1½ msk socker
Kör jordgubbarna i en mixer eller mosa med en gaffel.
Frys in moset ca ½ timme.
Vispa äggvitorna och slå i socker, vispa till ett hårt skum.
Blanda ner vitorna i jordgubbsmoset och ställ i frysen till allt är genomfruset.

Att blanda ner en skopa av sorbeten i ett mousserande vitt vin är kanske inte så dumt... (om man inte är nykterist förstås) får kanske prova att göra det och se om den smakar bättre då stället.

Smaklig spis! / Anki och Håkan

4 kommentarer:

  1. åh, jag älskar ju sorbet! vi åt jordgubbar i helgen faktiskt, kändes lite som att det kanske var sista jordgubbar-med-grädde-tallriken för den här sommaren...

    SvaraRadera
  2. Jordgubbssorbet går alltid ner - hur mätt man än är :)
    Det var inte svårt att få det att stelna? Hört om flera som inte fått den att stelna..

    SvaraRadera
  3. Mmmm ser helt underbart ut man kanske ska krama ur det sista ur de svenska jordgubbarna.

    m.v.h

    Alexandra, sm¨land

    SvaraRadera
  4. Vi provade att göra såhär och det blev riktigt bra (med glassmaskin):

    250 g jordgubbar
    2 äggvitor
    1½ msk socker
    Saft från en halv citron

    Kör jordgubbarna i en mixer eller mosa dem med en gaffel. Vispa äggvitorna och slå i socker, vispa till ett hårt skum. Blanda ner äggvitorna i jordgubbsmoset tillsammans med citronsaften och kör i glassmaskin enligt beskrivningarna tills det är klart.

    Hoppas det funkar lika bra för er!
    /Ebba och Ella

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!