Även dagens recept som vi bjuder er på innehåller sillarumpor, men inga inlagda utan varma sådana. Visserligen var de inlagda innan stekningen, men då i en marinad. Låter det intressant? Då kör vi!
Så här såg det ut vid tillagningen:
Och så här blev resultatet:
Stekt marinerad sill med gräddkokt purjolök 2 port
3 hg sillfilé
rågmjöl
Marinad
1 dl grädde
2 äggulor
2 msk fransk senap
2 msk gräddfil
1 msk vitvinsvinäger
½ tsk salt och lite vitpeppar
Skölj sillen och klipp bort ryggfenan.
Vispa grädden lätt och blanda samman med de övriga ingredienserna.
Lägg i sillen och låt den ligga minst 2 timmar.
Ta upp filéerna utan att det rinner av för mycket marinad, panera i rågmjöl och stek i smör.
Sillen kan man ställa i ugnen på svag värme (75 grader) efterhand som filéerna steks färdigt.
Gräddkokt purjolök
½ purjolök
½ dl hackad persilja
1 dl grädde
1 dl grönsaksbuljong
½ citron, juicen
salt och peppar
Strimla purjolöken och koka ihop med de övriga ingredienserna, ca 5 minuter, till purjolöken är mjuk. Smaka av med salt och peppar.
Det är enklast att först göra den gräddkokta purjon innan man steker sillen.
Värm sedan upp purjon precis innan serveringen.
Servera med kokt potatis.
Vi passade på att steka lite extra firrar, omarinerad sill, som vi la in i ättika. Där ska den ligga nån dag och gona till sej för att sedan ätas med lite kokt ägg och en grov macka, mums!
Smaklig spis! / Anki och Håkan
xx
Åh, gräddkokt purjo... finns det något godare! Måste vara mina amningscravings som kommer fram här, haha! :-)
SvaraRaderaLåter riktigt smarrig! jag gillar ditt recept och jag lyckast alltid när jag lagar svensk mat med ditt recepten hehe ;)
SvaraRaderaDu kan ju tävla med ditt recept här...
SvaraRaderahttp://sillracet.se/
klart jag ska rösta! trots att sill är fisk och fisk är läskigt. höhö. vilken fin bild på anki, förersten!
SvaraRadera(jag har förresten inte glömt bort er utmaning om att visa köket, det är bara det att just nu ser vårt kök ut som ett bombnedslag. målaren har satt igång, och verkar inte heller bli klar. morr.)
Nu äntligen har jag lagt till er i länklistan. Ni gör ju så himla mycket god mat, laxrullarna =smaskens och ratatouillegrytan lika så.. Nu kommer jag då inte att missa nått i alla fall.
SvaraRaderaFrostrosor: Visst är det gott, men lite märkligt amningscrawings...:)
SvaraRaderaSana; Tack. Så himla roligt att höra att du lagar från våra recept och att du lyckas! Jättekul! Men dina fina kakor och tårtor vågar vi minsann inte oss på, de gör du bäst.
Anonym; Tack för tipset.
Charlotta; Tack, så roligt att du vill rösta på oss. Och tack för komplimangen, frun suger åt sej:)
VI väntar tålmodigt, spännande att få se resultatet. Hantverkare...
Växelhäxan; Tack, så kul. Vi växer av alla fina komplimanger, right back at you, din efterrätter går minsann inte av för hackor.
Jag gillar ju inte fisk, barnslig som jag är, men tycker faktiskt att det här ser riktigt gott ut ändå! Man kanske skulle våga smaka...?
SvaraRaderaHelena; Så roligt att du tycker att det ser så gott ut så att du t.o.m kan tänkas prova på det. Även om du inte gillar fisk...
SvaraRaderatack så mycket Anki! vad snäll du är ;)
SvaraRaderaSjävklart får ni en röst även av mig! Vilken rolig grej.
SvaraRaderaMer fisk åt folket :-D