Vi lyckades pimpa fotot så nu ser det mest ut som att solen går upp i vår grönkålssoppa...
Grönkålssoppa 4 port
1 liter grönsaksbuljong
500 g fryst hackad grönkål
1 schalottenlök
1 dl mjölk + 2 msk vetemjöl
salt och vitpeppar
Hacka löken och fräs i lite smör. Tillsätt buljongen och låt det koka upp. Häll i grönkål och låt soppan koka några minuter. Rör ut mjöl i mjölk och slå det i soppan för att reda av den. Smaka av med kryddor, servera!
Vi brukar alltid ha kokta ägghalvor i soppan, ibland har vi korvbitar eller rent av några frikadeller i.
Smaklig spis! / Anki och Håkan
x
Jag vet faktiskt inte om jag ätit grönkål någon gång. Jag tycker inte det ser ut som diskmedel, hihi... soppa är perfekt mat när det är vintrigt ute.
SvaraRaderaÅh, grönkålssoppa som är så gott. Det har vi som tradition att äta på uppesittarkvällen 23/12 tillsammans med en annan familj. Vi har också ägghalvor och sedan knaperstekt bacon till. Serveras då med julskinkesmörgås.
SvaraRaderaLåter gott denna soppa! Får tas och testas.
SvaraRaderaErika; Nej, tänk vad lite fiffel med fotoprogram kan göra med diskvatten...:)
SvaraRaderaRemsan; Vilken bra och framför allt god tradition.
Caroline; Enkel och god, bara att prova.