Före
Efter. Man kan knappt tro att det är samma dag...
Som tur är så passar verkligen dagens middag in till detta höstväder, det känns verkligen helt rätt att njuta av viltbiffar med en massa goda tillbehör.
Fast den middagen tänker vi inte bjuda er på idag, istället får ni ett recept på en smarrig rabarbersorbet som vi åt till igår. Det är ju säsong för de goda stjälkarna nu och vi har turen att oftast få en laddning, eller två, av Håkans arbetskompis Eva - Tack!
350 g rabarber
1 apelsin
3/4 dl socker
några droppar lime
1,25 dl vitt vin
Skölj och dra bort skalet från rabarberna och dela i mindre bitar. Skala apelsinen, dela i stora bitar och ta bort kärnorna.
Blanda allt i en gryta och låt det koka 10 minuter.
Kör allt i en mixer och låt det sedan svalna helt. Kör i en glassmaskin till det är klart.
Har du ingen glassmaskin slår du smeten i en form som du täcker över och ställer i frysen. Rör om då och då under tiden den fryser.
Smaklig spis! / Anki och Håkan
Här hos oss var det också någon som "släckte lyset", blev jättemörkt. Men vi klarade oss från åska.
SvaraRaderaRabarber är supersmarrigt gott. Dock har jag aldrig ätit det som sorbet, men kan absolut tänka mig att det är gott.
Jag var och tog några hos grannen i helgen... får bli något gott av det.
Trevlig vecka!
KRAM
Susanne; Skönt ni slapp åskan! Bra med odlande grannar:) Detsamma till dej.
SvaraRaderaHär är det skitväder, regnet vräker ner men rabarbersorbet låter himla god, den måste testas
SvaraRaderaCupcake; Skitväder var ett rätt ord!
SvaraRaderaOj, vad det bloggas om rabarber just nu. Inkl på min egen blogg. Sorbet låter smarrigt. Kom på att jag glömde plocka med mig ett fång med rabarber från helgens skånevistelse.
SvaraRaderaSofie; Ja, det verkar vara högsäsong för både rabarber och rabarberrecept:) Men det är ju så gott!
SvaraRaderaJag gjorde rabarerpaj igår och det var också mums! :)
SvaraRaderaVilken svängning i vädret. Har varit borta över helgen och igår var det ju nice och jag for iväg i shorts och solklänning. Inte lika nice på vägen hem idag... ;)
Låter riktigt fräsch och gott ;d
SvaraRaderaIdag är lite blåsig och regnig här i Lund ;(
Rabarbersorbet låter mycket gott! Synd bara att det är svårt att få tag på rabarber i Singapore, men jag får njuta av alla recept på rabarber som nu kommer upp på bloggar :)
SvaraRaderaMen vilka otroligt fina bilder!! Vädret ser helt underbart ut!:)
SvaraRaderaGott med rabarberglass!
Ja det var verkligen kontraster vädermässigt. Här uppe hade vi bara sol som tur var. Och ja, gör egen strawberry daiquiri istället för att köpa färdig.
SvaraRaderaRegnet har under natten kommit hit upp till oss också.Och rabarber kan man inte få för mycket av, eller hur...:-)
SvaraRaderavisst är de härligt med de svenska vädret, de kan hända precis vad som helst :)
SvaraRaderaRabarbeersorben ser ljuvlig ut!
Slurp! Jag måste rycka upp lite rabarber snart igen och tusan vet om det inte blir en laddning sorbet då. Så gott och svalkande!
SvaraRaderaÅh vad gott! önskar så att vi hade en rejäl frys med plats för glass, sorbet och is istället för vårt lilla frysfack...
SvaraRaderajösses, jag gjorde ju rabarbersorbet för några veckor sedan och har HELT glömt att skriva om den. hjälp. tack för påminnelsen - er ser fantastiskt god ut!
SvaraRaderao så gott. nu vet jag vad jag ska göra med mina kvarvarande rabarbisar :)
SvaraRaderaTina; Ja, svängningar kan man visst kalla det:) Gott med paj.
SvaraRaderaSana; Helt klart:) Tråkigt, men kanske det blev lite finare idag?
Hovkonditorn; Då förstår vi att du saknar rabarber. Konstigt att det inte finns i Singapore, undrar varför. Du får helt enkelt ta och införa det:)
Karin; Tack! Väldigt gott:)
Erika; Solen återvände tack och lov i dag, så skönt.
Anne-Lie; Nej, det kan man verkligen inte få.
Sanna; Ja, många väderlekar kan det bli på en dag:) Tack!
Helena; Ut och ryck med dej:) Väldigt gott var det.
Matarkivet; Ja, inte är det kul med ett litet frysfack, där får det inte plats med mycket.
Charlotta; Vassego! Visst är det lätt att man glömmer bort allt man kockar till.
Cecilia; Hoppas du tycker det är gott!
åh, rabarbersorbet är min favvo!
SvaraRaderatina; Förstår dej absolut! Så gott.
SvaraRaderaHej igen!
SvaraRaderaHade ni locket på eller av under kokningen? Tänker att det påverkar vätskemängden som blir kvar men det spelar kanske mindre roll?
Hej igen Cecilia; Vi hade inget lock på när det kokte, tänk bara på att det inte stormkokar utan mer småkokar.
SvaraRadera