Ikväll blir det ett kort inlägg om ett snabbt recept på en urgod fiskgryta, vi har nämligen lite brådis i köket i kväll. Ja, eller närmare bestämt i tv-rummet. Vi ska kolla om det verkligen är så att det inte finns några känslor i rymden, sista filmen för ut i vår filmkavalkad för denna gången.
So, here it goes:
Fiskgryta med torsk 2 port
2 stjälkar salladslök
2 vitlöksklyftor
½ zucchini
ca 10 cm av stammen på ett broccolihuvud
1 röd paprika
400 g torsk
1 burk tomater, hela eller krossade
ca 20 svarta oliver (spara lite spad)
1 dl vatten
2 msk rött vin
½ tärning grönsaksbuljong
1 msk tomatpuré
salt och svartpeppar
1 tsk oregano
ca 20 blad färsk basilika
2 msk spad från de svarta oliverna
Strimla salladslöken och fräs den några minuter i olja tillsammans med pressad vitlök.
Tärna zucchini och broccolistam och låt även det fräsa med någon minut.
Tärna paprikan och häll ner i grytan tillsammans med övriga ingredienser, utom fisken och olivspadet, och låt det hela småputtra ca 5 minuter.
Dela fisken i mindre bitar och tillsätt i grytan, låt det puttra ytterligare 10 minuter och smaka av med olivspad och kryddor.
Inspirationen till grytan fick vi från "Paulúns GI-månad" men det skedde en hel del förändringar vid tillagningen. T.ex så gillar inte Håkan aubergine så den bytte vi ut mot broccolistammen. Visste ni förresten att den går alldeles utmärkt att äta, så släng den för guds skull inte i soporna nästa gång:).
Sen kan vi ju meddela er att användningen av olivspadet var Ankis alldeles egna hittepå, helt otroligt - var får vi allt ifrån?
Och nu - filmtajm!
Smaklig spis! / Anki och Håkan
x
Ser färgglatt och väldigt gott ut. Kul med filmtema-kvällar som pågår ett tag. Det brukar vi också ha, särsklt på hösten :-)
SvaraRaderaSoppan ser väldigt god och färggrann ut! Hoppas ni hade en trevlig filmkväll :)
SvaraRaderaVilket trevligt fiskrecept detta verkar vara! Tror att jag stjäl det nästan rakt av till nästa månads matsedel!
SvaraRaderaFanns det några känslor i rymden? =) Vilken härlig och färgstark gryta!
SvaraRaderaFiskgryta/soppa är alltid gott. Jag provade en på festivalen igår! :)
SvaraRaderaVad blev det för film? Var den bra?
Smarrigt! Fisk är så gott och det är kul att variera sig. Broccolistammen har jag aldrig ätit, får komma ihåg att spara den.
SvaraRaderaMm så gott!
SvaraRaderaFiskgryta eller fisksoppa funkar alltid, tycker jag. Olivspad också som är så gott...:-)
SvaraRaderaSå god och mustig den ser ut!!
SvaraRaderaLouise; En härlig färgklick i förhösten behöver man:) Visst är film en alldeles utmärkt höstsyssla.
SvaraRaderaHovkonditorn; Tackar. Ja, det hade vi.
Frostrosor; Stjäl på du bara, kul att kunna inspirera!
Sanna; Nja... vi blev inte riktigt kloka på det...
Tina; Vi såg "I rymden finns inga känslor", vi har inte riktigt bestämt oss för det än... Aha, Malmöfestivalen, ja den är väl i full gång.
Erika; Visst kan man variera sej i det oändliga vad gäller fisk, så mycket gott. Ja, den funkar alldeles perfekt att stoppa i sej.
Ann-Sofi; Mmm, helt rätt:)
TantGul; Ja, det går alltid hem (iaf i vårt kök). Ja, det passade riktigt bra att ha i.
Matarkivet; Tack:)
Vilken bra variant av fiskgryta, lite annorlunda mot dem man brukar se recept på. Får lite italienska vibbar!
SvaraRaderaKim; Ja, det känns lite Italien över det hela, det har du rätt i:)
SvaraRadera