Vi hade ingen kamera med, det är inte ett ställe där man riggar upp stativet, hystar fram kameran och börjar fotografera maten, så ni får helt enkelt använda er fantasi. Håkan valde råbiff till förrätt och som varmrätt blev det Pulled pork medan Anki slog till på Kalix löjrom till förrätt och Kåsebergatorsk till varmrätt. Till detta dracks det ett rött vin från Argentina som passade riktigt bra till bådas båda rätter.
Skulle det nu vara som så att ni besöker Ystad någon gång och letar efter en restaurang där ni verkligen kan njuta av en god middag så är det dit ni ska gå (om nu inte vi är hemma alltså!). Lova det!
Så till dagens godaste smörgåspålägg, vår hemmakokta marmelad, den senast i raden. Vi har sagt det tidigare, men säger det igen, det finns verkligen ingen som helst anledning att köpa marmelad när det är så enkelt att koka egen på spisen. Det går snabbt och du vet precis vad som finns i burken, inget hokus pokus alls:
Björnbärsmarmelad 1 burk
1 paket (250 g) frysta björnbär
1 vaniljstång
2 citroner, rivet skal
2 dl ljust muscavadosocker
2½ dl syltsocker
Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Blanda samman alla ingredienserna i en gryta, lägg även ner vaniljstången och fröna, och låt det småputtra 20-25 minuter.
Skumma av om det behövs och krossa sönder bären under tiden.
Plocka bort vaniljstången, häll över marmeladen på en väl rengjord burk (plast eller glas) och låt den svalna.
Bli inte orolig om du tycker att marmeladen är tunnflytande, den tjocknar när den svalnar.
Vi har lånat receptet från Leila och detta får bli vårt bidrag till Månadens sötsak hos Söta saker, där temat för februari är frukost.
Vi har lånat receptet från Leila och detta får bli vårt bidrag till Månadens sötsak hos Söta saker, där temat för februari är frukost.
Kvällen bjuder på lamm, god sås och naturligtvis ett nytt rött till det. Håll utkik, recept och recension kommer snart, i ett kök nära dej!
Ha en riktigt skön fortsatt helg,
Smaklig spis! / Anki och Håkan
xx
Så gott med egengjord marmelad... och björnbär också, smarrigt!
SvaraRaderaJa, den satt perfekt till frukosten och vi gissar att den passar fint till kvällens ostar också:)
RaderaNice med en kväll på sta'n och god mat! Jag lovar att nästa gång jag är i Ystad så ska jag testa krogen. NÄÄÄ! Jag kommer hem till trevliga Mårtenssons kök och äter i stället :-)
SvaraRaderaBjörnbärsmarmelad låter hur gott som helst fast jag skulle nog uteslutande använda den till goda ostar. Marmelad på frukostmackan har aldrig lyckats övertyga mina smaklökar. Men man ska aldrig säga aldrig!
Supertrevlig kväll till er!
Mycket nice! Och du är så välkommen så, bara hojta. Kanske stanna två kvällar så du hinner med båda ställena?
RaderaKanske både ost och marmelad på frukostmackan hade varit lösningen?
The same.
Smarties! Det där med ost OCH marmelad alltså :-)
RaderaEller hur? den tänkte vi länge på:) :)
Raderade där ser ut som en jättegod frukost, marmelad och ost passar väldigt bra tillsammans.
SvaraRaderaJa, de gillar varandra skarpt.
RaderaLåter trevlig och råbiff, det är verkligen bland det godaste jag vet!
SvaraRaderaTrevlig fortsatt helg// Lena
Kanongod var den, de hade verkligen lyckats!
RaderaDetsamma.
Om jag nu hade ätit "söt" frukost så skulle jag säkerligen pröva detta recept... Blir mest en macka (med salami eller så) lite senare. Dom få gånger jag äter marmelad, dvs. en rostad macka med apelsinmarmelad så köps en liten burk som sen får slängas... Men nu, sen jag hittat "matbloggarna", så har det faktiskt köpts plommon- och svartvinbärsmarmelad, men det var mer till dom goda såserna ;-)
SvaraRaderaAha, men kanske du gillar marmelad på ostbrickan? För den passar fint till lite kraftigare brie.
RaderaVad trevligt med restaurangbesök!
SvaraRaderaMarmelad till helgfrukosten, det är ju njutning. Framför allt om den är hemmakokt:-) Björnbär låter finfint.
Önskar er en fortsatt underbar helg!
Mycket!
RaderaJa, den hemkokta slår all annan.
Detsamma.
Vilken trevligt restaurang!! men om du komma in i Lund välkommen på min thai restaurang också hehe ;P
SvaraRaderaJa, till din Thairestaurang kommer vi absolut någon gång, fattas bara annat!
RaderaLåter som ni haft en fin kväll! Marmeladen låter god, något man absolut borde göra mera själv! Ha en fin söndag!
SvaraRaderaHelt rätt. Ja, det är alldeles för enkelt för att inte göra egen.
RaderaEtt till måste-testa-recept!
SvaraRaderaTack för tipset om restaurangen. Ystad är så mysigt på somrarna så det är inte omöjligt att det blir ett besök under semestern :)
Så kul, hoppas den blir lyckad!
RaderaVassego, är du i trakterna så hör av dej!
Jag älskar björnbärsmarmelad, detta måste jag testa!!
SvaraRaderaHoppas du gillar den!
RaderaI de marmelader och sylter man kan köpa är det dessutom oftast pinsamt lite bär. Hemgjort är självklart godast.
SvaraRaderaJa, det är ju faktiskt så och om det inte är det så är de hutlöst dyra!
RaderaVi tittade så efter dej igår, men vi såg inte röken av dej... var höll du hus?
Perfekt med ett restaurangtips i Ystad, så mysigt att köra dit på sommaren men sist blev vi tyvärr lite besvikna, så detta är toppen! Tack :)
SvaraRaderaAlla goda marmeladtips tas tacksam emot. Är helt inne på att göra egen marmelad just nu. Det här ser jättegott ut och är enkelt. Helt i min smak. Bjönbär är dessutom mannen väldigt förtjust i. Ska överraska honom med det här någon dag, tror jag.
SvaraRaderaBjörnbärsmarmelad är min favoritmarmelad, jag ska ta och röra ihop det till mitt afternoon tea!
SvaraRadera