Inte är det en vacker bild eller en vacker maträtt, inga strån lagda i kors någonstans på tallriken överhuvudtaget för att ens försöka göra anrättningen snyggare... Men om ni håller blicken fäst på bildens högra sida så överlever ni nog:) Hur som haver, oavsett hur fotot ser ut så var maten så god så att vi känner oss helt enkelt tvungna att lägga upp receptet ändå!
Här är det Håkan som står bakom receptet, de söta aprikoserna står sig bra till ostens sälta och senapen ger fyllningen ett extra kick. Blir det fyllning över så är den fin att servera till:
Fylld skinkschnitzel
4 skinkschnitzlar, eller kycklingschnitzel
6-8 torkade aprikoser
140 g ädelost
2 msk fransk senap
salt och peppar (tänk bara på att osten är ganska salt i smaken)
Hacka aprikoserna fint. Mosa osten i en skål eller djup tallrik, rör i senap och aprikoshacket.
Smaka av med salt och peppar.
Lägg en klick fyllning på ena halvan av köttskivan och lägg sedan över den andra halvan.
Fäst samman köttet med tandpetare.
Stek ca 3 minuter på varje sida. Servera med valfritt tillbehör och ev. överbliven fyllning.
Annars inget nytt under himlen här inte, tvättstugeloppet har gått så nu hänger det blöta kläder lite här och var. Dagens middag är avslutad och disken diskad, på tvn är det snart dags för favoritprogrammet CSI. Med andra ord, en helt vanlig måndag i Mårtenssons kök:)
Ha en fortsatt fin "kortvecka".
Smaklig spis! / Anki och Håkan
x
Nu blir jag riktigt sugen på att göra lite mer rustik mat. Har inte blivit så mycket av det på senaste tiden. Tack för tips på schnitzel, det sparar jag!
SvaraRaderaHär hemma gillar vi båda CSI skarpt, men bara Las Vegas-serien. Först och bäst. Missade att det är nya avsnitt som går nu men vi tryckte snabbt på röda knappen och har bara missat tio minuter. Vi kollar nog på det lite senare, när jag har duschat och hoppat i morrisen :-)
Trevlig vecka och kramar till er!
Klart det ska vara LV, Miami har vi väldigt svårt med...
Raderadetsamma!
Spännande med aprikos i och kortvecka låter som ljuv musik för mig...!
SvaraRaderaMmm..vilken god fyllning. Visst är det märkligt att bild och smak inte alltid kommer överens. Jag menar om man tycker att något smakar väldig gott så borde det väl alltid synas på bilden. Men läckra matbilder är inte helt lätta att ta. så är det bara. Tcker i alla fall att er rätt ser jäätegod ut. Dä så.:-)
SvaraRaderaVilken god fyllning.
SvaraRaderaDet är underbart snart är man ledig igen, även om jag tycker om att jobba.
Ha det gott
Kortvecka är bästa veckan! Mumsigt med fylld snitzel. Jag köper wilmasnitzel från Ingelstad kalkon. Gott gott!
SvaraRaderajag tycker minsann att det såg riktigt gott ut! skulle kunna tänka mig att bli bjuden på den maten närsomhelst, bara så att ni vet ;)
SvaraRaderadet ska bli fint med kortvecka denna veckan, jag tog mig friheten att vara ledig på fredag också så jag får suuuuperlång helg! nu vore det ju bara fint om det slutade vara regn och rusk varje dag också...
Kortvecka? Hmpf! Okej okej jag unnar alla andra lite extra ledigt. Fasen är så dålig på att ljuga...
SvaraRaderaStrunt i hur maten ser ut. Låter mycket gott med er fyllning.
Den där fyllningen lät inte dum alls ;). Aprikoser och ost är riktigt gott ihop. Önskar er en fin kortvecka, följt av en långhelg med vårväder. Tycker det är på tiden med lite sol och värme nu!
SvaraRaderaHaha, nej kanske inte den vackraste bilden, men säker väldigt god. Jag är sååå hungrig nu och allt jag kan tänka på är maaaat!
SvaraRaderaKram Malin
Aprikoser är väldigt gott till fläskkött! Och jag tycker i alla fall att det ser gott ut- alltihop!
SvaraRaderaVa fasiken, det är väl innehållet som räknas! Ädelost har jag lite svårt för men det andra låter mumma! Kram på er och ha en fin kortvecka
SvaraRaderaAll mat kan inte vara vacker. Huvudsaken är att den är god! :)
SvaraRaderaHar ni två kortvecka? Orättvist... ;)