Hur har ni det där ute i sommarvärmen, äter ni ordentligt? Visst blir det lätt så att man slarvar lite när det är som varmast, inte är sysselsättningar som innebär för mycket tid vid en varm spis något som man kanske prioriterar? Lite lättare mat kan väl vara på sin plats, både vad gäller kockandet och när man väl ska sätta sej till bords och äta.
Alldeles perfekt kan en pastarätt vara, en carbonara tar inte så fasligt lång tid att smälla ihop och den slinker ner ganska fort dessutom. Om det sen beror på all smarrig grädde eller att det är spagetti kan man ju fundera lite på:) När vi kockade till carbonara sist utgick vi från ett recept som vi hittat hos Helena och Olof, även om vi gjorde lite justeringar som bl.a innebär en näve ruccola och lite mer grädde och ost i såsen. Hur gott som helst blev resultatet:
Pasta carbonara 2 port
2 port pasta
1 pkt bacon, strimlad
1 stor schalottenlök, finhackad
2 dl vispgrädde
2 äggulor
1 dl parmesanost
1 rejäl näve ruccolasallad
Pastan ska vara kokt a'la al dente när rätten serveras.
Fräs baconet så det får lite färg, ta upp ur stekpannan och låt det rinna av på en bit hushållspapper.
Fräs därefter schalottenlöken i samma stekpanna.
Rör samman grädde, äggulor och parmesanosten.
Blanda ner bacon, lök i pastan och ruccolasallad i pastan och häll därefter på gräddblandningen och rör om.
Krydda med svartpeppar efter eget tycke och smak.
Servera med riven parmesanost och svartpeppar så man kan fylla på efter behag.
Smaklig spis! / Anki och Håkan
x
Mums, så gott det ser ut. Ja värmen gör att man vill äta lite lättare och gärna sallader och dyl.
SvaraRaderaSnart ses vi, kul! :) Kram på er i massor!
Ja, vi går verkligen in en helt annan matplaneringstid nu:) Bara värmen får hålla i sej...
RaderaVisst är det, kan inte fatta att det snart är dags, redan!!!
Kramar tillbaka!
Carbonara är jättegott!
SvaraRaderaVisst märker även vi av att värmen förtar lite kökseskapader men så finns ju grillen att ta till så får man ändå njuta av värmen utomhus.
Ja, visst är det, så gott.
RaderaJA, för de som kan grilla ute så är det kanon, fast man tröttnar kanske lite också efter ett tag och vill ha något annat som omväxling:)
Instämmer i att det är lätt att det slarvas med maten sommartid. Man blir inte lika hungrig när det är varmt heller! Carbonaran ser god ut, det har jag inte ätit på flera år!
SvaraRaderaNej man blir ju inte det, utan får oftast påminna sej att man behöver äta.
RaderaDå är det hög tid att ta fram den igen:)
Smarrigt med carbonara! Men utan grädde ska det vara. Nu ska jag riva parmesan över min så det slår härliga till - fick ett fiffig rivjärn i morsdagspresent.
SvaraRaderaPS. Här är det gråväder - desto större anledning att ha måndagsmys.
Va?! Utan grädde??? Det finns inte i vår värld, ingår i basförrådet:):)
RaderaKanon med bra kökspresenter.
Gråväder väntas tydligen här också, gillas inte:(
Pasta carbonara som är så gott, fast de är faktiskt först i år som jag lärt mig gilla det :-)
SvaraRaderaJaha, sent ska syndaren vakna:):)
RaderaVisst vill man ha lite lättare mat när det är varmt. Blev sallad några måltider i rad, en smoothie till lunch en dag och paj. Carbonara är ju en perfekt snabbmat. Har ni testat den jag gjorde med lax och ärtor. Sååå god!! Lite lyxigare!
SvaraRaderaPaj är ju också perfekt sommarvärmes mat!
RaderaDin carbonara måste vi kolla in, det låter ju som helt perfekt i vår smak:) Tack för tipset.
Mums, det är ju så gott. Något som faktiskt alla i familjen gillar.
SvaraRaderaKram Malin
Visst är det, bonus för att alla gillar:)
RaderaPasta carbonara, any day! Åt det även i NY på en italiensk restaurang. Mycket gott! Har aldrig provat med ruccola, låter som att det kan ge en bra kick. Nu blev jag inspirerad att laborera själv med klassikern.
SvaraRaderaHa en fin vecka - det dåliga vädret har kommit till Stockholm idag :-( Men på lördag skiner solen!
Men hallå Lotta, välkommen hem och hit igen, härligt!
RaderaPå italiensk restaurang, bådar för en extra god carbonara då! Du kan säkert laborera till en smarrig version, ser vi fram emot.
Detsamma till dej, klart vi ska locka fram den till lördag! Ska bli så kul!!!
Oh Carbonara... Den ska man icke förakta, trots sina få (men geniala) ingredienser.
SvaraRaderaNej, det ska man inte, speciellt när det är så goda ingredienser!
RaderaNästan den bästa av alla pastarätter:) Och snabbt går det också, det gillar vi;)
SvaraRaderaJapp, det gör vi!
RaderaNär jag var ung och charmerande (tror jag) mötte jag och min kompis ett par pigga och livlliga italienare ute på krogen. Vi bjöd så klart hem dem och de lagade fantastisk carbonara till oss. Pasta al dente, stekt bacon och en rå äggula på toppen. Ingen grädde - bara en massa nymalen svartpeppar. Det är ju därför den heter som den gör, alla de svarta prickarna som kom av kolet... Carbonara är min mans favorit men han vill ha med grädde och en massa parmesan. Då går tyvärr min mage i spinn. Så han får laga sin själv, hihi! Kram!
SvaraRaderaSå då har vi alltså en som smakat på originalet kan man väl säga, inte illa! Hade vi ingen aning om att det var därifrån den fått sitt namn, perfekt eftersom man ju ska lära sej något nytt varje dag, tack!
RaderaJag tror att det är både spaghettin och den krämiga grädden som ihop gör att det lätt slinker ner :) Gott ser det ut!
SvaraRaderaJa, det är nog så det är:)
RaderaGode tid så sugen jag blev på pasta carbonara nu mums! kram Sofia
SvaraRaderaPerfekt, då har vi lyckats:)
RaderaKram på dej
Av någon anledning så är jag hungrigare denna årstiden. Tycker att det är så mycket roligare att laga mat också med alla fräscha grönsaker som kommer nu och snart är ju mina egna klara oxå :-)
SvaraRaderaVisst är det underbart med allt som man hittar i grönsaks och fruktdiskarna nu, så mycket godare med fräscha ingredienser! Egenodlat är inte fy skam...
RaderaPasta är tacksamt när det är varmt. Jag åt krämig polenta igår men fick vänta några minuter att äta den för att slippa svettas (satt tyvärr inomhus). Men jag är ändå glad för värmen!
SvaraRaderaVisst är det, snabbt och enkelt.
RaderaJa, man vill ju inte klaga när det äntligen blir varmt...
Här har det nu blivit svinkallt igen! Trist1 Men helgen var underbar. Pasta Carbonara är en favoriträtt hemma hos oss. Måste prova med ruccola nästa gång jag lagar det. :-)
SvaraRaderaJa, ruccolan gjorde att det bidde lite kryddigare. Hoppas det faller i maken.
Raderammmh, pasta carbonara är ju bara så gott :)! Tack för den trevliga kommentaren!
SvaraRaderaVisst är det.
RaderaTack själv:)
Carbonara som är så gott! Chrisse är tokig i det här hemma.
SvaraRadera