Efter inventering i köket fick vi ihop detta, hela härligheten serverad på vårt nya fina fat:)
Halloumi med jordgubbar
1 paket Halloumiost
ca 15 jordgubbar
små myntablad
Stek skivor av halloumiost i olivolja så de får färg och dela sedan i mindre bitar.
Halvera jordgubbar och sätt dom på en tandpetare med en skiva ost och ett myntablad.
Halvera coctailtomater och stick på en tandpetare, trä på ett basilikablad och en bit fetaost, gärna marinerad.
Hårdkokta ägghalvor, en klick majonnäs på och sedan några kräftstjärtar och lite dill. Byt ut kräftstjärtarna mot räkor om du vill, går precis lika bra.
Strimla kycklingfiléer på längden och trä strimlorna på grillspett. Pensla på en god grillolja och grilla köttet.
Munsbitar med matjessill
Koka och halvera små nypotatisar.
Dela matjessill i munsbitar.
Stick potatis och sill på tandpetare, klicka på crème fraiche och strö på hackad dill eller gräslök.
Till detta drack vi vårt nya favoritvin i färgen rosé, passade hur fint som helst ihop.
Smaklig spis! / Anki och Håkan
Kan lätt tänka mig dessa som tillbehör till drinken, utan problem!
SvaraRaderaSer jättegott ut!
Kram Malin
Jag blir så sugen, allt på det fina fatet ser så gott ut! Men jag tror ni har skrivit fel med matjessillen... det är inga MUNSbitar utan MUMSbitar ;-)
SvaraRaderavilken tur att jag alldeles nyss ätit massa halloumi, annars skulle jag nog dregglat ner mitt tangentbord här. plockmat blir sällan fel!
SvaraRaderaVilken god plockmat! Och vilket fint fat!!
SvaraRaderaPlockmat is da thing och halloumi med jordgubbar mums säger jag då.
SvaraRaderaSnyggt fat!
ALLT går ner! Utom matjesillen... Enkelt och gott. Eller, enkelt ÄR gott :-) Och vilket jättefint fat, perfekt att lägga upp en massa gott på. Vill också ha!
SvaraRaderaOh så smaskigt allt såg ut!! Plockmat är ju så gott ..
SvaraRadera=)
Mmmm.... jag kommer över! Hälsar plockmatsfantasten!
SvaraRaderaPS. Ser att ni drabbats av samma sak som jag emellanåt; viss text blir genomstruken med vit bakgrund. Förstår inte varför det blir så. Har ni koll?
Nej, det är en gåta varför. Men det verkar ha förändrats nu, vi har inte haft problemet på lite nu... peppar peppar
RaderaSå mycket gott ni plockat ihop :) Halloumi med jordgubb och tomaten med feta, så gott!
SvaraRaderaPlockmat är ju så gott och det finns ju så otroligt mycket att göra, jag föredrar den italienska plockmaten med oliver, ostar, skinkor osv, mums!
SvaraRaderaGott med plockmat! Hade gärna satt tänderna i jordgubb/halloumi-pinnen
SvaraRaderaSå många bra recept på en gång, thanx!
SvaraRadera