Vi nallade nämligen en del örter med oss hem i söndags som nu står så fint planterade i krukor i köksfönstret. Oregano, citronmeliss och salvia flyttade med oss hem och joinade myntan, thaibasilikan, gräslöken och basilikan och alla verkar komma väldigt bra överens. Inga som helst problem med inskolningen än så länge!
Myntan använder vi mest i goda drinkar men nu senast fick den samsas med fetaost och äpplen i en makalöst god sallad som vi slängde på en tallrik där fläskkotletter och klyftpotatis låg. Kotletterna hade smak av de goda kryddorna de marinerats i under dagen och tillsammans med den friska äppelsalladen smakade det kanongott!
Äppelröra med mynta och fetaost 2 port
1 msk olja
3 gröna äpplen
2 msk farinsocker
salt och svartpeppar
½ tsk mald spiskummin
50 g smulad fetaost
2 msk hackad färsk mynta
1 msk lime- eller citronsaft
Skala, kärna ur och hacka äpplena grovt. Stek äppelbitarna i oljan tills de är gyllenbruna, ca 5 minuter.
Rör ner socker och stek tills sockret har smält.
Lägg äppelbitarna i en skål och låt dom svalna lite innan du tillsätter de övriga ingredienserna.
Låt salladen gärna stå en stund innan serveringen så smakerna får dra lite.
Till fläskkotletterna rörde vi samman:
mald spiskummin
garam masala
salt och svartpeppar
olivolja
som vi sedan penslade kotletterna med.
Kotletterna fick sedan ligga och marinera en stund innan vi stekte dom.
Vår lilla krydddjungel, doftar så gott så!
Och nej, det blev ingen chilismak på våra bruna bönor igår. Vi sparar på de fina röda ett tag till, men det finns redan nu bra förslag på vad som ska hända med dom. De små är helt och hållet Håkans att njuta av, Anki tar det lugnt och nöjer sej med hettan från de större:)
Smaklig spis! / Anki och Håkan
Så fint o gott i ert fönster. Hoppas de håller sams tills jag får se de live :-)
SvaraRaderaVad god den här tallriken ser ut! Lite indiskt oxå med masala. Tror ni gör rätt i att låta bönorna vara ifred från chilisarna. Fast det hade varit en rolig kombi!
Trevlig torsdagskväll. Snart helg. Igen!
Kram + kram
Vi håller tummarna och lovar att göra vårt bästa:)
RaderaJodå, den där helgen den göra inget annat än att närma sej! Härligt...
Kramar till dej
Äppelröran låter mums :) Älskar mynta!, älskar äpple, älskar feta :) Vad kan gå fel då liksom ;)
SvaraRaderaInget alls:)
RaderaVad bra att de kunde hålla sams kryddorna, har annars hört att thaibasilikan kan ha lite temperament... ;o)
SvaraRaderaSer gott ut som vanligt.
Kram Malin
Ja, vi var lite oroliga i början men det går fint:)
RaderaTack,
kram
Åhh vilken härlig kryddodling ni har!!...och jag tror er att det doftar ljuvligt! =)
SvaraRaderaTack! Ja, det är väldoft här:)
RaderaDet är ett sånt köksfönster man ska ha!! Härligt!!
SvaraRaderaVisst är det:)
RaderaBlir så glad när ni använder indiska kryddor i er matlagning! Tänk att det skulle krävas en sådan som jag för att konvertera ena hälften :)
SvaraRaderaKryddorna verkar trivas fint där... så fint ni har det. Snart får jag också se det live, hurra! Kram på er!
Vi kan aldrig mer laga indiskt, äta eller dofta indiskt utan att skicka en tacksam tanke till dej, finaste Amy!
RaderaVi håller tummarna för det!
Den här röran låter ju supergott!
SvaraRaderaHa en fin fredag!
//Lana
Absolut!
RaderaTack detsamma
Vilket härligt kryddfönster! Ja som det blåser här på åkern idag så är det nog snart dags att rädda min krydddjungel på utsidan och låta den flytta in i köksfönstret också. Riktigt höstrusk. Den där äpplesalladen ska läggas på minnet lät ju riktigt smaskig och allt med mynta uppskattas ju här, mest mojitos ;). Ha en fin helg Kram
SvaraRaderaJotack, dessa höststormarna kan säkert ta knäcken på en hel del växtlighet... men det är bara att vänja sig vid de skånska vindarna:)
RaderaKramar
Så fint det ser ut med alla kryddorna. Och en jättegod måltid. Blir så hungrig när jag läser det här inlägget. Hoppas ni har en mysig helg!
SvaraRaderaTack!
RaderaHoppas din helg också varit bra!
Kul att ha egna kryddor i köksfönstret :)
SvaraRaderaHa en riktigt skön helg
Visst är det, gott och kul:)
RaderaDetsamma till dej
Härligt med en kryddjungel! Och mynta är kanon i matlagningen tycker jag!
SvaraRaderaJa, det finns ju faktiskt mer än drinkar att slänga det i.
RaderaVad mysigt med ett eget kryddfönster, ljuvliga dofter måste de avge och inspirera er i ert kök! :)
SvaraRaderaJa, dofterna är underbara!
Radera