söndag 21 april 2013

Lax med salt fyllning

Fulla av intryck, mat, dryck och solvärme har vi så åter landat hemma i vårt kök igen efter en kanonhelg i Göteborg. Vi har gjort nya bekantskaper, fått nya vänner och äntligen fått återse de flesta från våra tidigare matbloggsträffar. Mat har vi ätit från olika delar av världen, sippat öl på uteservering i solen, shoppat loss i finfina affärer och matpromenerat i Göteborgs kvarter. Som om det inte räckt så har dessutom en av oss har insett att för honom är mat en större prioritering än magdansösers lockande dans...:)
Fotona och minnena är många och så fort vi har tagit oss genom dom alla, lovar vi att ni ska få ta del av några!


Men nu ska ni istället få ta del av lite god mat, en lax fylld med en salt kesoröra där sältan kommer från sardeller och kapris. Tycker man nu inte om kapris och sardeller så kan man ju faktiskt ändå fylla en bit lax, varför inte prova denna med kraftstjärtar i om ni tycker det låter godare. Eller så provar ni kanske båda.

Lax med krämig fyllning   2 port
300 g laxfilé, eller 2 portionsbitar
hackad dill efter eget tycke
2 sardeller, fint hackade
1 msk kapris, hackad
2 msk keso
2 msk riven parmesanost
2 msk fint hackad purjolök
salt och svartpeppar
Blanda samman dill, sardeller, kapris, keso, ost och purjolök.
Dela den hela biten lax i två delar och skär en ficka längs med ovansidan.
Lägg ner fiskbitarna i en ugnsfast form och tryck ner så mycket fyllning som du får plats med i fickan på fisken. Får du inte plats med allt så spar resten tills det är dags att äta.
Salta och peppra över fiskbitarna och ställ formen mitt i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter.
Smaska i dej firren tillsammans med goda tillbehör, på vår tallrik låg det sallad och matvetekorn.
En citronskiva fanns det också plats för, passade fint att pressa över.

Några av de härliga matbloggare vi har hängt med de senaste dagarna, tack säger vi till alla som förgyllt vår helg!

Nu väntar hemmalagad mat och sen en kväll i soffan bläddrande genom våra foton... ingen dum sysselsättning det inte!

Vi önska er alla en riktigt bra vecka så ses vi snart igen.
Smaklig spis! / Anki och Håkan
xx

34 kommentarer:

  1. Vilken trevlig träff ni haft i helgen. Ska bli kul att se lite bilder sen!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, vi hade det hur bra som helst, tack, bilderna kommer inom kort.

      Radera
  2. Vilken fin helg ni haft, jag ser fram emot flera bilder. Jag vet att det blivit en hel del mat och godsaker :) Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det var riktigt kul och spännande att få träffa nya och gamla bekanta:) Mycket mat och goda saker...

      Kramar

      Radera
  3. Härligt med en helg i Gbg!!
    Här har ni lagat en lax helt i min smak! Älskar kapris, dill & sardeller ..
    Sparar receptet!!
    =)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Väldigt härligt, Göteborg är en kanonfin stad med finfina människor.
      Så kul att du gillar den, smakerna gillas här också:) Spara på du bara!

      Radera
  4. Åh, en sådan härlig helg ni verkar ha haft. Har följt er på Facebook! Kul att komma hem också och smälta alla intryck! Ser framemot inlägg om er helg.
    Denna laxrätt ser mumsig ut, och ja, jag älskar både kapris och sardeller!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, vi hade det hur bra som helst, kul att du hängde med oss på FB.
      Väldigt många intryck som ska smältas, det tar lite tid...
      Härligt att vi är flera som delar smaker!

      Radera
  5. Vad härligt det låter! Och laxen ser mycket god ut med fyllningen :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Riktigt härligt var det.
      Tack, så god så tyckte vi den var.

      Radera
  6. Lax är alltid rätt. Göteborg är alltid rätt. En kväll i soffan är alltid rätt. Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. 3 rätt av tre, inte illa då alltså:)

      Kramar

      Radera
  7. ni verkar ha haft det toppen underbart kram sofia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja verkligen, men nästa gång ser vi fram mot att få återse dej...?

      Kramar

      Radera
  8. Vilken fantastisk helg vi haft! Tack för att ni kom och tack för att Håkan föredrar god mat framför magdansöser!:)
    Hoppas vi ses snart igen!! KRAMAR

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja visst har vi, tack för att ni ordnade det hela så bra! Maten framför allt:)

      Snaaaart, kramar

      Radera
  9. Mmm... jag älskar lax! Kapris och keso har jag nog aldrig använt tillsammans med lax tidigare. Detta recept spar jag, låter väldigt gott.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, för oss var det också första gången men det passade riktigt fint ihop. Spara på du bara, hoppas det ska smaka.

      Radera
  10. Jag är nästan lite avis på ert härliga gäng! Jag förstår från flera rapporter att ni har haft det super! :)
    Det här receptet låter väldigt gott! Jag sparar! :)
    Ha en fin dag!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, vi har haft det hur bra som helst, kul att få träffas lite då och då.

      Spara du bara, hoppas du gillar det om du testar.
      Ha det samma,
      kramar

      Radera
  11. Ni verkar ha haft en otroligt skön helg av vad jag kunnat se på Instagram :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Absolut! Instagrambilderna har vi inte sett så många själv, vi har inte riktigt nåt dit än...:)

      Radera
  12. Härligt att Göteborg visade upp sig från sin bästa sida med sol och vårkänslor. Förstår att ni haft det gôrhärligt! En fin vecka till er med!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det gjorde den verkligen, liksom alla goa Göteborgare!
      Tack, och detsamma.

      Radera
  13. Vad trevligt med en matbloggsträff! Och vilken spännande lax. Kanske man borde testa... :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är verkligen hur kul som helst!
      Klart laxen ska testas, så god så.

      Radera
  14. Låter som ni haft det härligt! Men hur länge sen är det jag kikade in här då? Så fin sidan är!!!! En stor kram Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jättehärligt har vi haft, tackar.
      Och tack för komplimangen på sidan, kul att den gillas. Man kan inte alltid hinna vara överallt, vi har också haft dåligt med tid att hälsa på överallt vi skulle vilja...

      Kramar till dej Anna!

      Radera
  15. Jag tror jag kan plocka ut alla snygg-fejor utom två: Amy,(pass),Olof, Beata Helena, Hanna, (pass), Emmy och Lotta, rätt? :-)

    SvaraRadera
  16. Första passet är Pernilla - den perfekta prinsessan, andra passet är Gun som är kaksmulan. Annars var det helt rätt, inte illa!

    SvaraRadera
  17. Vilken kanonhelg ni verkar haft!
    Förstår att jag missat något och inser att jag måste kolla upp möjligheten att komma till nästa bloggtillfälle!
    Receptet på laxen verkar inte heller gå av för hackor.
    kram Lena från Make a head food

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hur bra som helst hade vi det, alltid lika kul att få återses!
      Nej, det blev riktigt gott, bara man gillar sältan så...

      Kramar

      Radera
  18. Så många härliga bilder! Nu när ni gjort Göteborg har ni Stockholm kvar, och det är ju till och med närmare från Ystad än till Gbg- tjohoo!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är alltid lika svårt att välja bland alla man har med hem:)
      Fast hur vi än räknar så är det dubbelt så långt till Stockholm... Men det hindrar oss inte, vi tar oss mer än gärna dit upp också!

      Radera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!