Fotona och minnena är många och så fort vi har tagit oss genom dom alla, lovar vi att ni ska få ta del av några!
Lax med krämig fyllning 2 port
300 g laxfilé, eller 2 portionsbitar
hackad dill efter eget tycke
2 sardeller, fint hackade
1 msk kapris, hackad
2 msk keso
2 msk riven parmesanost
2 msk fint hackad purjolök
salt och svartpeppar
Blanda samman dill, sardeller, kapris, keso, ost och purjolök.
Dela den hela biten lax i två delar och skär en ficka längs med ovansidan.
Lägg ner fiskbitarna i en ugnsfast form och tryck ner så mycket fyllning som du får plats med i fickan på fisken. Får du inte plats med allt så spar resten tills det är dags att äta.
Salta och peppra över fiskbitarna och ställ formen mitt i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter.
Smaska i dej firren tillsammans med goda tillbehör, på vår tallrik låg det sallad och matvetekorn.
En citronskiva fanns det också plats för, passade fint att pressa över.
Några av de härliga matbloggare vi har hängt med de senaste dagarna, tack säger vi till alla som förgyllt vår helg!
Vi önska er alla en riktigt bra vecka så ses vi snart igen.
Smaklig spis! / Anki och Håkan
xx
Vilken trevlig träff ni haft i helgen. Ska bli kul att se lite bilder sen!!
SvaraRaderaJa, vi hade det hur bra som helst, tack, bilderna kommer inom kort.
RaderaVilken fin helg ni haft, jag ser fram emot flera bilder. Jag vet att det blivit en hel del mat och godsaker :) Kram
SvaraRaderaJa, det var riktigt kul och spännande att få träffa nya och gamla bekanta:) Mycket mat och goda saker...
RaderaKramar
Härligt med en helg i Gbg!!
SvaraRaderaHär har ni lagat en lax helt i min smak! Älskar kapris, dill & sardeller ..
Sparar receptet!!
=)
Väldigt härligt, Göteborg är en kanonfin stad med finfina människor.
RaderaSå kul att du gillar den, smakerna gillas här också:) Spara på du bara!
Åh, en sådan härlig helg ni verkar ha haft. Har följt er på Facebook! Kul att komma hem också och smälta alla intryck! Ser framemot inlägg om er helg.
SvaraRaderaDenna laxrätt ser mumsig ut, och ja, jag älskar både kapris och sardeller!
Ja, vi hade det hur bra som helst, kul att du hängde med oss på FB.
RaderaVäldigt många intryck som ska smältas, det tar lite tid...
Härligt att vi är flera som delar smaker!
Vad härligt det låter! Och laxen ser mycket god ut med fyllningen :)
SvaraRaderaRiktigt härligt var det.
RaderaTack, så god så tyckte vi den var.
Lax är alltid rätt. Göteborg är alltid rätt. En kväll i soffan är alltid rätt. Kram!
SvaraRadera3 rätt av tre, inte illa då alltså:)
RaderaKramar
ni verkar ha haft det toppen underbart kram sofia
SvaraRaderaJa verkligen, men nästa gång ser vi fram mot att få återse dej...?
RaderaKramar
Vilken fantastisk helg vi haft! Tack för att ni kom och tack för att Håkan föredrar god mat framför magdansöser!:)
SvaraRaderaHoppas vi ses snart igen!! KRAMAR
Ja visst har vi, tack för att ni ordnade det hela så bra! Maten framför allt:)
RaderaSnaaaart, kramar
Mmm... jag älskar lax! Kapris och keso har jag nog aldrig använt tillsammans med lax tidigare. Detta recept spar jag, låter väldigt gott.
SvaraRaderaNej, för oss var det också första gången men det passade riktigt fint ihop. Spara på du bara, hoppas det ska smaka.
RaderaJag är nästan lite avis på ert härliga gäng! Jag förstår från flera rapporter att ni har haft det super! :)
SvaraRaderaDet här receptet låter väldigt gott! Jag sparar! :)
Ha en fin dag!
Kram kram
//Lana
Ja, vi har haft det hur bra som helst, kul att få träffas lite då och då.
RaderaSpara du bara, hoppas du gillar det om du testar.
Ha det samma,
kramar
Ni verkar ha haft en otroligt skön helg av vad jag kunnat se på Instagram :)
SvaraRaderaAbsolut! Instagrambilderna har vi inte sett så många själv, vi har inte riktigt nåt dit än...:)
RaderaHärligt att Göteborg visade upp sig från sin bästa sida med sol och vårkänslor. Förstår att ni haft det gôrhärligt! En fin vecka till er med!
SvaraRaderaJa, det gjorde den verkligen, liksom alla goa Göteborgare!
RaderaTack, och detsamma.
Vad trevligt med en matbloggsträff! Och vilken spännande lax. Kanske man borde testa... :)
SvaraRaderaJa, det är verkligen hur kul som helst!
RaderaKlart laxen ska testas, så god så.
Låter som ni haft det härligt! Men hur länge sen är det jag kikade in här då? Så fin sidan är!!!! En stor kram Anna
SvaraRaderaJättehärligt har vi haft, tackar.
RaderaOch tack för komplimangen på sidan, kul att den gillas. Man kan inte alltid hinna vara överallt, vi har också haft dåligt med tid att hälsa på överallt vi skulle vilja...
Kramar till dej Anna!
Jag tror jag kan plocka ut alla snygg-fejor utom två: Amy,(pass),Olof, Beata Helena, Hanna, (pass), Emmy och Lotta, rätt? :-)
SvaraRaderaFörsta passet är Pernilla - den perfekta prinsessan, andra passet är Gun som är kaksmulan. Annars var det helt rätt, inte illa!
SvaraRaderaVilken kanonhelg ni verkar haft!
SvaraRaderaFörstår att jag missat något och inser att jag måste kolla upp möjligheten att komma till nästa bloggtillfälle!
Receptet på laxen verkar inte heller gå av för hackor.
kram Lena från Make a head food
Hur bra som helst hade vi det, alltid lika kul att få återses!
RaderaNej, det blev riktigt gott, bara man gillar sältan så...
Kramar
Så många härliga bilder! Nu när ni gjort Göteborg har ni Stockholm kvar, och det är ju till och med närmare från Ystad än till Gbg- tjohoo!
SvaraRaderaJa, det är alltid lika svårt att välja bland alla man har med hem:)
RaderaFast hur vi än räknar så är det dubbelt så långt till Stockholm... Men det hindrar oss inte, vi tar oss mer än gärna dit upp också!