Och med tanke på att sommaren är högsäsongen för tomater så gäller det att passa på att laga till så mycket gott som vi bara kan, av de härliga röda grönsakerna/bären/frukterna!
Som ni ser så ligger det kaprisar i tallriken och skulle man nu inte gilla kapris så funkar det att hoppa över dom, men är ni som vi så säger vi; ös på med dom små gröna rejält:) Orginalreceptet hittade vi i senaste numret av mattidningen "Lantliv - mat & vin" men efter att fru M fått härja fritt i köket så bidde det några justeringar:)
Kycklinggryta med Medelhavssmaker 2 port + matlåda
500 g kycklingkött av valfri sort, vi hade kycklingfilé
salt och peppar
2 schalottenlökar, fint hackade
2 vitlöksklyftor, fint hackade
2 dl vitt vin
2 dl kycklingbuljong
4 stora mogna tomater, grovt hackade
några små kvistar rosmarin
1 lagerblad
kapris
Krydda filéerna och bryn runt om.
Ta upp kycklingen och lägg på en tallrik under tiden som du steker lök och vitlök någon minut.
Lägg därefter tillbaka köttet i pannan.
Tillsätt vin, buljong, tomater, rosmarin och lagerblad och låt det hela puttra ca 30 minuter tills köttet är färdigt rakt igenom.
Strö i kaprisarna, smaka av och låt sjuda någon minut.
Servera till valfritt tillbehör.
I kväll tänker vi faktiskt följa vårt eget tips på måndagsmiddag som vi kom med till er igår, det blir nämligen vegetariska bönburgare till middag. Vi blev så sugna på dom när vi satt och letade runt i receptskafferiet till veckomatsedeln så dom hamnade även på vår egen meny och snart på våra tallrikar!
Smaklig spis! / Anki och Håkan
x
Var det någon som sa kapris?! Mata mig med dem som om det vore vindruvor!
SvaraRaderaWORD!
RaderaMm mm ser gott ut. Kram Anette
SvaraRaderaTack Anette, så kul att du hittade hem till vårt kök!
RaderaKramar