Vi har skrivit om denna pastarätten tidigare, då lagade vi till den med konserverade tomater, men detta receptet är lite annorlunda då det istället är färska tomater som används. Skulle det nu vara så att du läser detta när snön yr utanför ditt fönster så rekommenderar vi dej att använda de konserverade röda bären, sen drömmer du dej tillbaka till värmen och solen under tiden du avnjuter din pastamiddag.
Förutom tomater så är sardeller, vitlök och kapris tre obligatoriska ingredienser i denna pastasås, så är man på något vis motståndare till någon av de tre musketörerna kan det bli trixigt.
Pasta alla puttanesca
½ rödlök, fint hackad
2 vitlöksklyftor, tunt skivade
10 sardeller
2 msk kapris, grovt hackade
½ dl olivolja
6 stora tomater, skållade och skalade
1 dl vitt vin
svartpeppar
några stänk med tabasco eller annan hot sauce
parmesan
basilkablad
Hetta upp olja i en gryta, stek lök, vitlök, sardeller och kapris någon minut.
Dela tomaterna i grova bitar och tillsätt i grytan tillsammans med vin, koka minst 15 minuter och gärna längre.
Smaka av med het sås och servera till pasta med basilika och parmesanost.
Vad namnet gäller så tvistar fortfarande de lärde om ursprunget, en av förklaringarna hittar ni i vårt förra inlägg och en annan är denna, där arkitekten Sandro Petti nämns som uppfinnaren.
Oavsett vem som hittade på rätten och valde att den kalla den just "Horans spagetti" så smakar den alla tiders god, är otroligt lätt att kocka till och passar finfint vardag som fest!
Vi önskar er en fortsatt fin fruntimmersvecka, är ni sugna på att fira något namnsdagsbarn lite extra de närmaste dagarna så hittar ni flera godingar här.
x
Ser fräscht och gott ut! Kram
SvaraRaderaTack Katarina!
RaderaKramar till dej
Åh det var länge sen! Tack för att ni påminde!
SvaraRaderaKram Jenny
Ja, det blir ju så ibland:) Så lite så, vi påminner gärna,
Raderakramar