Dagens middag blev lite snabbare tillagad men minst lika god, grillad kycklingfilé med Caesardressing, brödkrutonger och sallad. Vi valde romansallad, tomater och avokado, men det är helt upp till er vad ni väljer att ha till. Brödkrutongerna gjorde vi enkelt genom att tärna franskbröd och steka i teflonjärnet med olivolja, smör och lite vitlökspulver. Caesardressing finns det otroligt många olika varianter på, så här gör vi vår:
Caesardressing till caesarsallad 2 port
1 äggula
½ vitlöksklyfta
2 sardeller
½ msk vitvinsvinäger
några droppar worchestershiresås
1 dl rapsolja
1 dl riven parmesanost
några droppa citron
svartpeppar
Rör ihop äggulan, riven vitlök och sardeller så sardellerna mosas.
Tillsätt vinäger och worchestershiresås och blanda samman.
Häll i oljan i en tunn stråle och vispa kraftigt under tiden så det inte skär sig.
Smaka av med citron och svartpeppar och ta i osten till sist.
Det är bra om alla ingredienser håller samma temperatur när man gör dressingen, då är risken mindre att det skär sig. Men var inte rädd för att prova göra den, man kan alltid prova igen om det går åt skogen… Lycka till!
Till maten drack Anki ett vitt vin som rekommenderades till Caesardressing av systembolaget; Drostdy-Hof nr.15517, 69:-. Håkan drack öl, sytembolaget rekommenderar dessa 3 sorter; Carlsberg Sort Guld, Norrlands Guld och Falcon Export. Vinet passade väldigt bra till och så gjorde även Norrlands Guld.
x
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!