Citronglasstårta
2 ägg
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 citron
2 dl crème fraiche
1½ dl vispgrädde
digestivekex av bra kvalité
Börja med att smula sönder kexen och lägg dem på botten av en springform (rund form med avtagbar botten).
Separera äggen och börja vispa äggulorna med sockret, vaniljsockret och till sist crème fraiche.
Riv ner citronskalet och pressa ner citronsaften från citronen i äggsmeten, rör samman.
'Vispa grädden ganska hårt och rör försiktigt ner den i äggsmeten.
Vispa äggvitorna till fast skum och vänd ner i smeten som sedan hälls över kexsmulorna.
Ställ in formen i frysen och låt stå där till tårtan är genomfryst.
Gott att servera till är hallon och choklad i någon form, vi smälte ljus blockchoklad och ringlade ut mönster på bakplåtspapper. När chokladen sedan stelnat tog vi bort den och dekorerade tårtbitarna. Ett bra tips när ni ska pressa i citronsaften är att ha en sil över skålen så kärnorna inte kommer hamnar i smeten.
Smaklig spis / Anki och Håkan
Så himla gott!! Rekommenderas
SvaraRaderaSå kul att den gick hem hos dej, det är verkligen en av våra absoluta favoritefterrätter!
RaderaLäser ingredienserna står där att är chili i men i receptet så är det ingen chili
SvaraRaderaska det vara chili i ??
Hej Niclas.
SvaraRaderaVI vet inte riktigt vilken rätt du menar med din fråga. Rätten "Long horn chili" som stå i texten ligger som länk som du hamnar på om du klickar på, det är en gryta som det finns chilipuré i. Citronglasstårtan som är i detta inlägget finns det ingen chili i dock.
Hoppas vi kunde hjälpa dej, annars får du hjojta till igen.
Tackar , står i frysen nu . till varmrätt blir det helstekt älgentrecote , så en fresch citrontårta blir nog pricken över iet
SvaraRaderaNille
Det låter som det blir en väldans god varmrätt, helt i vår smak! En frisk och fräsch sitter nog inte alls fel efter en sån gourmetmiddag.
RaderaSmaklig spis!