Kyckling med vitlöksvinägergräddsås 4 pers
4 kycklingfiléer
1 msk kycklingfond
1 dl vatten
2 pressade vitlöksklyftor
2 msk fransk senap
2 msk rödvinsinäger
dragon
2 dl vispgrädde
1 dl creme fraiche
100 g mjuk vitlöksost, t.ex Creme Bonjour
Skär kycklingen i bitar och stek till de är färdiga, i stekpanna.
Koka upp buljongen, tillsätt vitlök, senap, vinäger, dragon och grädde.
Låt koka samman några minuter och vispa därefter i osten och crème fraichen.
Lägg i kycklingen och låt småputtra ca 5 minuter.
Vi äter pressad potatis och sallad till, men det är säkert gott med ris eller något annat tillbehör oxå.
Ja, som ni säkert förstår så är inte detta en bild på kycklingmiddagen... nej, detta är en del av morgonens skrovmål. Eftersom vi tog en ordentlig sovmorgon idag så åt vi en brunch med bl.a pannkakor, bacon och rejäla mackor av vårt eget bröd. Vi gjorde Amerikanska pannkakor med bakpulver i och drack kaffe till, precis som amerikanerna. Ikväll gör vi som kineserna, käkar kinamat!
Smaklig spis! /Anki och Håkan
Det sämsta med er blogg är att man blir hungrig när man läser den. Funderar på att bo hos er en vecka eller två med All inclusive. /Syrran
SvaraRaderaJa det ska vi väl kunna ordna... ska ta en funderare på pris och tillgänglighet!
SvaraRaderaDet här receptet (kyckling) låter supergott! Vi gjorde ngt liknande på trettondagsaftonen, också med pressad potatis (varför är det så mkt godare än icke-pressad?) till -GOTT!
SvaraRaderaKram
Jättegott och lättlagat. Kommer att göra denna rätt flera gånger.
SvaraRaderaDenna rätten provade vi o den var jättegod.
SvaraRadera