Mexikansk gryta 4 port.
1 kg högrev
1½ tsk salt
2 krm svartpeppar
1½ tsk paprikapulver
12 små gula lökar
2 gröna paprikor
1 burk krossade tomater
2 msk chilisås
1 lagerblad
ev. 1 burk majskorn
Gnid in köttet med salt, peppar och paprikapulver.
Skala löken och dela paprika i bitar.
Lägg köttet i en genomfuktad lergryta med lök och paprika runt om.
Häll i tomaterna och chilisåsen, lägg i lagerbladet och lägg på locket.
Ställ in grytan i kall ugn, ställ den på 200 grader och låt den stå i 2 timmar.
När det är 20 minuter kvar kan man, om man vill, slå i majskornen.
Ta upp köttet, skiva det och lägg tillbaka skivorna ner i såsen.
Vi åt ris, sallad och avocado till.
Hoppas ni ger lergrytan en chans, det finns mycket gott man kan fixa till i den, t.ex soppor och efterrätter, ja man kan t.o.m baka i den.
Smaklig spis/ Anki och Håkan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!