Så till dagens middag, pasta med "man tager vad man haver" kycklingsås, lite som kylskåpsrensning. Smakar olika varje gång, därför är det bra att vi nu skriver ner recepten så vi kan få till det igen om vi skulle vilja:
2 strimlade kycklingfiléer
½ röd paprika
1 vitlöksklyfta
1 bit purjolök
1 morot
några broccolibuketter
ruccolasallad
några marinerade vitlöksklyftor
1 dl lätt crème fraiche
1½ dl matlagningsgrädde
2 tsk fransk senap
salt och peppar
Bryn kycklingen och lägg åt sidan.
Slanta moroten, tärna paprikan, strimla purjon och bryn med riven vitlök.
Ta efter en liten stund i de marinerade vitlöksklyftorna och broccolin och fortsätt bryna.
Blanda senapen med grädden, slå ner i pannan med crème fraiche och kyckling.
Låt det puttra tills allt är varmt, smaka av med salt och peppar.
Ta i ruccolan precis innan serveringen.
Vill man kan man steka kycklingen i lite av oljan från de marinerade vitlöksklyftorna så får köttet en god smak.
Så till den utlovade recensionen från gårdagens middag och bakning. Rosmarinkakan blev väldigt god, även om man inte la märke till rosmarinens smak så mycket så fanns den i bakgrunden. Kanske tur i och för sig eftersom rosmarin lätt tar över och blir "parfymig". Men vi tycker absolut att ni ska testa att baka den och vill ni käkar ni glass till som Håkan gjorde.
Måndagstorsken blev smarrig, det blev mycket sås och det passar oss väldigt bra. Att ha riven parmesanost i potatisen (som blev pressad och inte mosad) är suveränt gott och det tycker vi absolut att ni ska prova, eller det har ni kanske redan gjort?
Så kära bloggläsare, då är det dags att landa i tvsoffan och ladda batterierna inför morgondagen. Anki ska jobba och Håkan, som är ledig, ska iväg och handla inför helgens middagsbjudning.
Smaklig spis / Anki och Håkan
x
Tackar! Rosmarinkaka har jag aldrig provat, men det låter intressant.
SvaraRadera