söndag 10 januari 2010

Pastasås med kyckling

Först och främst lite om gårdagens bubblor; att dricka vinet till maten passade utmärkt, vitlökssmaken ihop med bubblorna gick verkligen bra. Däremot att dricka det som sällskapsdryck, s.k. snackevann, tyckte vi inte var någon hit precis. Utan mat blev Crémant de Bourgogne Geisweiler alldeles för söt för vår smak även om det var en Brut (torr).


Söndagen bjöd på sen frukost med nybakade bullar, mumsigt pålägg, kokta ägg, kaffe och te. På det står man sig ganska länge, vilket behöves idag eftersom vi hade bestämt oss för att rensa ut och städa i vårt källarförråd. Eftersom det är full storm i Skåneland blev det inte någon söndagspromenad efter röjningen, även om vi hade behövt gå iväg till återvinningsstationen och dumpa lite från källaren… Istället bakade Anki maränger och Håkan meckade med sin cykel.
Till middag slängde vi ihop lite av vart från kylen till en pastasås, receptet blev såhär:

Kycklingsås till pasta          2 port
2 kycklingfiléer
2 vitlöksklyftor
paprikapulver
1 dl syltlök
1 liten burk hela champinjoner
1-2 msk fransk senap
1 msk kycklingfond
2 dl creme fraiche
1-2 dl matlagningsgrädde
1 pkt bacon
svarta oliver
Skär kycklingen i mindre bitar och stek i stekpanna tillsammans med pressad vitlök och paprikapulver.
Skär svampen i klyftor och stek tillsammans med syltlök i en annan stekpanna.
Slå grädde, fond, creme fraiche och senap över kycklingen och rör runt.
Tillsätt även lök och svampröran och låt puttra en stund.
Servera knaperstekt bacon och svarta oliver till pastan och såsen.


Smaklig spis/ Anki och Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!