tisdag 12 januari 2010

Fisksoppa med tomater och grädde

Kvällen i dag bjöd på fisksoppa till middag, visst är det väl så att på tisdagarna ska man servera fisk? Det gjorde i alla fall vi och fisken kastade vi i en soppa med lite annat smått och gott som vi hittade i kylen. Till soppan hade vi aioli och knäckemackor.

Tisdagsfisksoppa
1 lagom bit strimlad purjolök
2 pressade vitlöksklyftor
2 slantade små morötter
10 dl vatten
2 fiskbuljongtärningar
1½ dl matlagningsgrädde eller mellangrädde
3 hackade tomater
1 msk tomatpuré
400 g torsk i bitar
salt och vitpeppar
dill och/eller persilja
Fräs purjolök, morot och vitlök.
Häll i vattnet, smula i buljongen och koka i 10 minuter.
Tillsätt grädde, torsk, tomater och tomatpuré och koka ca 5 minuter.
Smaka av med salt och peppar och strö på dill/persilja vid servering.
Vill man köra lite överkurs så skållar och skalar man tomaterna innan man hackar dom, men det är inget som vi tycker är nödvändigt.

Aioli gör vi enkelt genom att pressa i vitlök i majonäs och låta det stå och dra en stund innan vi serverar den.
Så, där har ni dagens recept, enkelt och lätt som man gärna vill ha det på vardagarna när man kanske inte har så mycket tid till att stå framför spisen. Nu är det dags att fundera på morgondagens middag, vad det blir har vi inte bestämt än, kanske tar vi fram lergrytan och lagar till något i den.

Smaklig spis/ Anki och Håkan
x

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!