Hel ugnsstekt kyckling med tillbehör
1 st hel kyckling
grillkrydda
salt och peppar
vitlökspulver
paprikapulver
smält smör
olivolja
Potatis
Morötter
Små lökar
Dela kycklingen på hälften, men inte hela vägen genom och lägg i en ugnsfast form.
Pensla kycklingen med smör och olja och krydda med alla kryddorna.
Klyfta potatisen, skär morötterna i lagom stora bitar och lägg runt om kycklingen tillsammans med lökarna.
Ugnsstek mitt i ugnen på 150 i ca. 1½ timme, använd helst kötttermometer som ska visa 83 när kycklingen är klar.
Pensla kycklingen med smör och olja och krydda med alla kryddorna.
Klyfta potatisen, skär morötterna i lagom stora bitar och lägg runt om kycklingen tillsammans med lökarna.
Ugnsstek mitt i ugnen på 150 i ca. 1½ timme, använd helst kötttermometer som ska visa 83 när kycklingen är klar.
Enkelt och gott, bättre kan det knappast bli eller hur?
Så till chipsen vi provade igår, Kettle chipsen, som vi lovade er ett utlåtande om. De var väldigt goda, riktigt krispiga och med mycket smak. De innehåller inget härdat fett, inga konstgjorda smakämnen, inget tillsatt natriumglutamat, inga färgämnen eller konserveringsämnen och de är friterade i solrosolja. Vi provade två olika smaker, dels med balsamvinäger och dels med svartpeppar och vi tyckte båda sorterna var lika goda. Svartpepparsmaken var precis lagom så även de som är känsliga för starka smaker kan njuta av dom.
Drinken blev uppskattad och vi hade det väldigt roligt, som vi brukar ha! Middagen var god, Håkan åt Bryggeriets egen burgare och Anki åt en lammytterfilé som var perfekt tillagad. Efterrätten smaskade vi i oss hos Anne och Ingemar, de bjöd på Dajmtårta som dom vet att vi gillar.
Nu väntar ryggläge i soffan, kanske lite popcorn och en bra film.
Smaklig spis! / Anki och Håkan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!