måndag 8 februari 2010

Citron och dillmarinerad makrill

Vi bjuder i kväll på citronmarinerad makrill, ett recept som vi fått av Ankis mor. Makrill kan vara lite svårt att hitta i affärerna, vi köpte vår på Coop Extra, vi brukar handla på oss ett par paket när vi väl hittar. Makrill är en av de nyttiga fiskarna som man ska äta mycket av eftersom den innehåller Omega-3, precis som lax och sill. Omega 3 är ju bl.a bra för att förbättra hjärnans kapacitet, den kan minska depressioner eftersom den ökar mängden serotonin och dessutom kan den sänka blodfetterna och blodtrycket. Alltså äter vi rena hälsokosten ikväll!


Citronmarinerad makrill
400 g markillfilé
1 dl olja
3 msk citronsaft
½ tsk salt
vitpeppar
hackad dill efter eget tycke och smak, vi brassar på med minst ½ dl, gärna mer.
Blanda samman marinaden och marinera makrillen minst en timme i kylen.
Smörstek fisken och strö på mycket hackad dill vid serveringen.
Kokt potatis och kokta ärtor är gott till.

Enkelt, eller hur? Men som vi har konstaterat tidigare så är ju det enkla oftast det godaste, och mitt i veckan näe man ju oftast har lite kort om tid så då passar recept som detta perfekt!
Se nu till att passa på och hamstra på er mycket mat i morgon för i mitten av veckan ska det komma ett nytt oväder in över vårt land. Man börjar ju undra när det ska ta slut så våren får hälsa på oss?!

Smaklig spis! / Anki och Håkan
xx

2 kommentarer:

  1. Vilket härligt recept! Jag som är stor fan av makrill ska nog ta och prova att göra det i helgen.

    Härligt att kunna komplettera kosttillskotten med lite "riktig" omega-3.

    Hälsningar
    Björn

    SvaraRadera
  2. Visst är det så gott med makrill, men tyvärr är det lite svårt att hitta recept på den goa firren. Har några fler recept på lut så håll utkik!

    Anki och Håkan

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!