onsdag 3 februari 2010

Pastasås med kidneybönor och kyckling

I kväll hade vi tänkt att laga till en pastasås med kyckling, krossade tomater och lite annat i, men tji fick vi! När det var tid att hälla i tomaterna visade de sig vara passerade istället för krossade så vi fick en tillfällig blackout. Det hela liknade till en början mest tomatsoppa med stora kycklingbitar i, men efter att vi låtit det koka samman en stund så blev det lite tjockare. Det är inte bara konsistensen som är annorlunda, smaken på passerade tomater är fränare och skarpare än på krossade men det fixade vi till med lite matlagningsgrädde. Slutresultatet blev bra, faktiskt så gott så vi absolut kommer att göra det misstaget fler gånger!

Pastasås med kyckling och bönor    2 port.
1 kycklingfilé per person
3 dl passerade tomater
½ burk kidneybönor
2 vitlöksklyftor
basilika och oregano
1-1½ dl matlagningsgrädde
hackad persilja
Skär köttet i mindre bitar och stek tills de är genomstekta.
Slå i passerade tomater, kidneybönor och riv/pressa ner vitlöken.
Krydda med örterna och låt såsen koka samman till den börjar tjockna.
Rör i grädden och tillsätt persiljan.
Servera till pasta av valfri sort.

Ja, ibland går det bra att rätta till misstag som tur är och någon gång uppstår det ett helt nytt recept, härligt!
Förresten så var filmen vi såg igår, Ice age, väldigt bra och en film som vi varmt kan rekommendera. Tecknade filmer som t.ex Ice age, Madagaskar och Shrek är faktiskt riktigt roliga för oss vuxna också, många bra skämt och härliga karaktärer, tycker vi i alla fall.

Smaklig spis! / Anki och Håkan

2 kommentarer:

  1. Tänk att ett misstag kan bli så mumsigt :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja men visst, ibland är det rätt att fela:) Kul att det gillades!

      Radera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!