torsdag 25 februari 2010

Scones

Okej då, alla kära läsare, äntligen funkar bloggen och vi kan skriva inlägg igen. Här får ni gårdagens inlägg:

Då har vi njutit en långsittarfrukost här i Mårtenssons kök, eller rättare sagt i Mårtenssons matrum för det är där vi sitter när vi äter. Vårt lilla kök har vi inrett så att vi inte har ett köksbord i traditionell mening, eftersom vi har så dåligt med arbets/avställningsyta. Istället har vi ett bord av bardiskmodell med hylla under bordsskivan, en perfekt plats för alla våra kokböcker. Vi har två hopfällbara barstolar och sitter i köket när vi käkar frukost på arbetsdagarna, men när det middag och lediga dagars frukost sitter vi alltid i matrummet. Vi hoppas att vi en dag får tag i ett nytt boende och då ska vi ha ett större kök, plus en massa annat som står på önskelistan vad gäller vårt nya hem…
Idag blev det nybakade scones (Leilas recept) till frukost och det var de godaste sconesen vi har gjort. 

Scones   6 st.
7½ dl vetemjöl
½ tsk salt
1½ tsk bakpulver
½ dl råsocker
125 g kallt smör
1 ägg
2 dl mjölk
Sätt ugnen på 250.
Blanda alla torra ingredienser i en skål, tärna ner smöret och nyp samman allt.
Vispa ihop ägg och mjölk och blanda med de andra ingredienserna till en deg.
Dela degen i 6 delar, rulla till bollar och platta ut (3 cm höga) på ett bakplåtspapper på en plåt.
Pensla med ägg och grädda i ugnen i 10 minuter.

Dessa scones kan man smaksätta på en hel del olika sätt och vi kommer definitivt att prova flera av dem så fler recept kommer säkert! Vi strödde på blå vallmofrön idag och avnjöt med en stark ost och hemgjord plommonmarmelad som vi fått av Ankis morbror, mmm.

Smaklig spis! / Anki och Håkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!