Kvällens middag kan vi i alla fall berätta för er om, det blev en ny kycklingrätt som tillhör kategorin "recept som legat till sej lite". Vi har läst receptet flera gånger men aldrig riktigt känt för att laga till det, men nu blev det äntligen av och den var riktigt god. Nästa gång kommer vi att prova med att ta i mer kokosmjölk än vad som står i receptet, men vi skriver originalreceptet här så får ni avgöra själv hur ni vill ha det.
Kyckling med kokossky
kycklingfilé
Marinad
1 dl olivolja
1 msk mango chutney
2 msk torkad basilika
2 pressade vitlöksklyftor
Kokossky
½ rödlök
2 msk riven ingefära
2 vitlöksklyftor
4 msk mango chutney
1 dl vitt vin
2 dl kokosmjölk
1 msk pressad citron
Strimla kycklingen och marinera i minst två timmar.
Hacka löken och fräs upp den tillsammans med pressad vitlök och mango chutney på svag värme.
Häll i vin och ingefära och låt det puttra en stund.
Slå i kokosmjölk och smaka av med citron.
Stek kycklingen tills den är genomstekt och lägg ner i skyn och servera med ris.
Så gott med en rejäl sallad och fetaost till middagen.
Smaklig spis! Anki och Håkan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!