tisdag 16 mars 2010

Tomatsoppa med grädde

...blir dagens inlägg. Har just avnjutit kvällens måltid och som vanligt när det är tisdag äter vi något lättare eftersom Håkan är hemma från jobbet lite senare än vanligt. Ikväll blev det tomatsoppa med riven västerbottenost och kasslertärningar. Just kasslern gav soppan en extra tjong i smaken och osten smälte ner härligt. Västerbottenost har vi båda verkligen blivit förälskade i, det passar till mycket och är en bra smaksättning till många rätter.


Tomatsoppa   2 port
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
500 g passerade tomater
2½ dl vatten
1½ msk grönsaksfond
oregano och basilika
salt och peppar
chilipuré
1½ dl grädde av valfri sort
hackad persilja
Skala och hacka schalottenlöken.
Fräs den med pressad/riven vitlök i olja.
Slå i tomater, vatten, fond och örter.
Kok i 20 minuter och slå sedan grädden.
'Smaka av med kryddor och chilipurén.
Strö över persilja, servera gärna med kasslertärningar (om den inte ska vara vegetarisk) och riven ost.

Smaklig spis!/ Anki och Håkan

P.S Vi är så glada för kommentarerna som vi får, Tack! D.S
x

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!