torsdag 25 mars 2010

Fiskgratäng med fetaost och spenatmos

Vilken underbar vårdag vi har haft idag, varm och strålande sol, äntligen kunde man använda sina nya vårskor! Gårdagens quizkväll gick hyfsat, ingen förstaplacering som förra gången vi tävlade, men vårt resultat från den gången står sig fortfarande som rekord fick vi veta. Vi åt ju på plats, Håkan tog en Tapasplanka med kycklingfilé, fläskfilé och oxfilé i stark tigersås som serverades i ett gjutjärnsstekjärn. Till det fick han oliver, bröd, nachochips, salsa och vitlökssås. Han blev väldigt nöjd och Tigersåsen var precis så het som han vill ha den. Anki valde en cheesburgare med chevrekräm, klyftpotatis, sallad och coleslaw. Köttet var smaksatt med mörk öl som verkligen gjorde susen, det ska vi absolut prova ha som smaksättning nästa gång vi gör "hemburgare". Chevrekrämen var också god men coleslawen smakade bara majonäs, tyvärr. Till maten drack vi Veteöl och en riktigt mörk öl, Dunkel, lika goda båda två.

Så till kvällens middag, som just nu står och puttrar i ugnen, Fetaostgratinerad torsk med spenatpotatismos. Receptet har vi hittat i någon tidning och detta är första gången vi lagar till denna fiskgratängen, så vi ser fram emot att smaka den.

Fetaostgratinerad torsk med spenatpotatismos. 
400 g torskfilé
100 g fetaost
1 vitlöksklyfta
2½ dl mellangrädde
Mos
1 kg potatis
250 g frusen hackad spenat
1½ dl mjölk
1 ägg
Gratinering
riven ost och svarta oliver
Lägg fisken i en smord ugnsfast form.
Koka potatisen, mosa och späd med mjölk.
Rör i ägget och smaka av med salt och peppar.
Krama ur den tinade spenaten och rör ner i moset.
Mosa fetaost och rör samman med grädde och pressad vitlök.
Klicka mos runt fisken och slå fetaoströran på fisken.
Strö på riven ost och oliver, ställ i ugnen på 225 grader i 30 minuter.


PS. Det smakade väldans gottigt! DS.

Smaklig spis! / Anki och Håkan
x

1 kommentar:

  1. LÅter riktigt gott! Ätit så mycket kött i veckan så måste nog bli fisk imorrn.

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!