Mangokyckling
1 kycklingfilé per person
1½ dl mango chutney (valfri styrka)
2½ dl mellangrädde
1 dl vatten
1½ msk kycklingfond eller 1 buljongtärning
1½ msk japansk soja
1 tsk vitvinsvinäger
1 bit purjolök, strimlad
Skiva köttet och bryn så det får färg.
Blanda samman de övriga ingredienserna i en gryta, koka upp och red av med maizena.
Lägg ner kycklingköttet och låt koka tills det är genomkokt.
Servera med chutney och ris.
Inte för att bilden gör måltiden rättvisa, men ändå... ni får lita på vårt ord istället.
På lördag skulle vi haft ett par av våra kompisar och deras barn hit på middag men det blev inställt, deras son har fått vattenkoppor. Men vi lyckade snabbt hitta ett nytt datum för middagen som tur är, så menyn får vänta tills dess. Så kanske vi tar IKEA till helgen istället, eller hittar på något annat kul, vi får se vad som händer.
Smaklig spis! / Anki och Håkan
x
Låter jättegott!! Älskar mango chutney och kyckling!! Ett hett alternativ inför fredagsmiddan...
SvaraRaderaKyckling har jag men total torka på idéer...tack för detta recept som verkar så smarrigt. Ska pröva det!
SvaraRadera