Vi bjöd på citronsill i lördags, Ankis favorit faktiskt, och tänkte att ni kanske också skulle vilja bjuda på den i påsk. Den är otroligt enkel att göra och ännu enklare blir det om man drar skinnet av fisken när den är lite halvfrusen, det lossnar lite lättare då.
Klargravad citronsill
300 g strömmingsfilé (OBS den måste frysas innan inläggningen)
Lag
1 liter vatten
2 dl 12% ättika
1 msk salt
1 msk socker
Sillen måste frysas in minst ett dygn innan inläggningen.
Blanda samman lagen, dra skinnet av sillen och lägg ner i lagen.
Låt stå i kylen över natten och låt sedan sillen rinna av.
Inläggning
2 msk rivet citronskal
1 dl pressad citronsaft
3/4 dl vatten
½ dl rapsolja
4 msk socker
½ tsk salt
½ dl hackad dill
Rör samman och smaka av, det ska "dra" i kinderna.
Lägg i sillen och låt det stå minst ett dygn i kylen.
Recept på Brantevikssill hittar ni här.
Smaklig spis! / Anki och Håkan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!