Eftersom det var så lång kö till korvmojjen så körde vi hem och började kocka middag direkt efter att vi hade packat upp våra fynd. I kväll blev det en god tacopaj med sallad till, efter ett recept som vi fått av Ankis jobbkompis Lisa, riktigt gott.
Det är bäst att göra den i springform för den behöver bli riktigt hög för att hålla all fyllning.
Lisas tacopaj
Deg:
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
50 g smör
1½ dl mjölk
Fyllning
500 g köttfärs
1 msk olja
1 finhackad lök
40 g tacokrydda
2 vitlöksklyftor
1 dl vatten
3 hackade tomater
2 dl crème fraiche
4 msk majonnäs
2 dl riven ost
Blanda smöret med de torra ingredienserna och häll i mjölk.
Rör samman till en deg som sedan trycks ut i en form.
Stek färs och lök, pressa i vitlök och stek färdigt.
Häll i kryddorna och vatten och låt puttra tills vattnet är borta.
Häll färsen i pajskalet, hacka tomaterna och lägg på färsen.
Blanda crème fraiche, majonnäs och ost och bre ut i formen.
Gratinera pajen mitt i ugnen, 12-15 minuter på 200 graders värme.
Garnera ev. med skivad rödlök och pepperoni.
Smaklig spis! / Anki och Håkan
x
Hej på er, nu ska vi testa er tacopaj o hoppas den smakar som den ser ut! Nu snart är det " cykelsadelmuff på" som gäller Håkan!
SvaraRaderaTack för fin inspiration.
Mvh Fredrik o Maria i K-bro