Baconlindad lax med romsås
1 laxfile/person
hackad dill
körvel
bacon
Sås
2 schalottenlökar
2 dl crème fraiche
1 dl vitt vin
hackad dill
röd rom efter eget tycke och smak
Strö körvel och dill runt laxen och linda sedan in i bacon.
Stek laxen hastigt och ställ sedan in dom i ugnen på 200 grader i ca 7 minuter.
Hacka löken och fräs den utan att den tar färg.
Slå i vin och crème fraiche och låt såsen koka upp.
Tillsätt rom, smaka av hur mycket du vill ta i, och dill.
Servera med kokt potatis och citronklyfta.
Stek laxen hastigt och ställ sedan in dom i ugnen på 200 grader i ca 7 minuter.
Hacka löken och fräs den utan att den tar färg.
Slå i vin och crème fraiche och låt såsen koka upp.
Tillsätt rom, smaka av hur mycket du vill ta i, och dill.
Servera med kokt potatis och citronklyfta.
Smaklig spis! / Anki och Håkan
x
x
Det låter gott!
SvaraRaderaKörvel har jag faktiskt börjat använda väldigt mycket i fiskrätter...gott i fisksoppa också! =)
Vad gott det ser ut. Detta ska jag absolut prova!!
SvaraRaderaJamen det där verkar ju vara en god sås Mårtenssons, varför tog inte jag dill och körvel runt fisken då? jag har såååå fin körvel men en bedrövlig dill!
SvaraRaderaTack för tips!