torsdag 15 april 2010

Baconlindad lax med romsås

Idag kom vi hem från jobbet nästan samtidigt, vilket för oss är väldigt ovanligt. Vi satte igång att städa direkt, skönt att komma hem på fredagen efter jobbet till en nystädad och fräsch lägenhet. Det känns extra mycket att det är helg då tycker vi, man kan bara sätta sej ner i lugn och ro och njuta av den stundande ledigheten. Efter städningen blev det middagen vi tog tag i, en av våra 2 favoriträtter vad gäller lax kockade vi till. Vi har gjort denna maträtten i flera år nu och vi tröttnar aldrig på den. Ikväll blev den inte som vanligt dock eftersom Håkan hade köpt en vit rom istället för röd som det ska vara, mest för han ville kolla hur den smakade. Det blev inte riktigt lika salt och god romsmak med vit rom, förmodligen eftersom de vita kornen är så mycket mindre i storleken, men det var fortfarande väldigt gott.

Baconlindad lax med romsås
1 laxfile/person
hackad dill
körvel
bacon
Sås
2 schalottenlökar
2 dl crème fraiche
1 dl vitt vin
hackad dill
röd rom efter eget tycke och smak
Strö körvel och dill runt laxen och linda sedan in i bacon. 
Stek laxen hastigt och ställ sedan in dom i ugnen på 200 grader i ca 7 minuter. 
Hacka löken och fräs den utan att den tar färg. 
Slå i vin och crème fraiche och låt såsen koka upp. 
Tillsätt rom, smaka av hur mycket du vill ta i, och dill. 
Servera med kokt potatis och citronklyfta.


Smaklig spis! / Anki och Håkan
x

3 kommentarer:

  1. Det låter gott!
    Körvel har jag faktiskt börjat använda väldigt mycket i fiskrätter...gott i fisksoppa också! =)

    SvaraRadera
  2. Vad gott det ser ut. Detta ska jag absolut prova!!

    SvaraRadera
  3. Jamen det där verkar ju vara en god sås Mårtenssons, varför tog inte jag dill och körvel runt fisken då? jag har såååå fin körvel men en bedrövlig dill!
    Tack för tips!

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!