fredag 2 april 2010

Konjakssås

Middagen är just avslutad och i kväll blev det helt enkelt stekt ryggbiff, ugnsstekta rotsaker oc konjakssås. Det var första gången vi provade såsen men det är absolut inte sista gången vi gjort den, god och smakrik.

Konjakssås
½ rödlök eller 2 schalottenlökar
2 dl vitt vin
1 dl vatten
1½ msk kalvfond
2 dl vispgrädde
1 tsk dijonsenap
½ dl konjak
1 msk kinesisk soja
Finhacka lök och fräs mjuk i smör.
Slå i vin, vatten och fond och reducera till hälften är kvar.
Slå i grädde och småputtra till det är simmigt.
Smaksätt med senap, konjak och soja och koka upp.
Red av med maizena.


Vår långfredag började med en rejäl sovmorgon, något som vi båda behövde tydligen. Egentligen hade vi planer på att ta en shoppingtur till Malmö men när allt kom omkring så kände ingen av oss för det alls, så det blev en dag i slappandets tecken. Efter en långsittarfrukost tog vi en lång promenad ut till stranden, där vi brukar sola och bada på sommaren, njöt av vårsolen och plockade lite strandfynd.
Väl hemma igen satte Håkan sig på balkongen med en kubanare, Partagas Mille fleurs, som sällskap för 1 timmes njutning. Anki försökte under tiden sätta sig in i glasmaskinens alla konster och regler, vår glassmaskin flyttade nämligen in hos oss igår! En Philips HR 2304, närmare bestämt, som vi beställde på Expert och som hämtades igår. Vi har gjort vår premiär glass nu, chokladglass, och ska smaka på den senare ikväll och en rapport får ni i morgon.

Glass "in the making"

Smaklig spis! / Anki och Håkan

1 kommentar:

  1. Man kan behöva en ordentlig sovmorgon ibland!
    Hemgjord glass är otroligt gott, länge sen jag åt det nu så det börjar nog bli dags att göra det någon dag :)
    Ha en fortsatt trevlig påskhelg!

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!