Ja, ja, nog om det och över till lite mat, god sådan. En mustig gratäng på lövbiff, kan det vara något? Detta recept har vi haft i år ägo länge och det tillhör absolut kategorin favorit i repris. Vill man göra det enkelt för sej använder man pulvermos och burksvamp, annars gör man egen mos och köper färska champinjoner. Intogs i fredags med ett glas rött och en god sallad till, mums.
Vackra skogschampinjoner och tomater.
400 g strimlad lövbiff
ca 10 cm purjolök, strimlad
2 msk soja
2 dl rödvin
1 dl crème fraiche
200 g färska champinjoner
2 tomater
ca 4 port potatismos
Bryn köttet och lägg över i en gryta.
Fräs löken utan att den tar färg och lägg i grytan med köttet.
Häll i soja och vin och låt det puttra 10 minuter.
Rör ner crème fraiche och låt det puttra samman ett par minuter.
Skiva svampen och fräs den.
Smörj en ugnsfast form, spritsa potatismos runt kanterna, häll köttet i mitten och lägg svampen över.
Skiva tomaterna och lägg på svampen, ställ mitt i ugnen 15 minuter på 225 grader.
Tänk att något så vanligt som purjolök kan bli så vackert på bild...
Så, kära läsare, önskar vi er en härlig ny vecka!
Smaklig spis! / Anki och Håkan
x
Smaklig spis! / Anki och Håkan
x
Hoppas ni får en härlig resa till Prag.
SvaraRaderaGratängen låter riktigt smarrig.