Något annat som vi uppmärksammat i media i dag var på radion, kanal P1, där man pratat om mat, hur vi tänker vad gäller matlagning, våra matvanor och lite om sådana som oss också, nämligen matbloggare. Programmet heter Nya vågen och vi hoppas denna länken funkar för er om ni blir nyfikna. Lotta Lundgren, som har matbloggen "Om jag var din hemmafru", är en av de som medverkade i programmet.
Sen vi började skriva om våra egna matvanor så här som vi nu gör så har vi plötsligt lagt märke till saker som vi inte tänkt på tidigare, t.ex som att vi faktiskt sätter i oss en hel del kyckling här hemma. Förmodligen beror det på att kyckling kan varieras i det oändliga, ofta säljs billigt och att vi ju dessutom tycker det smakar väldigt bra! Nu har ni kanske listat ut att dagens middag bestod av, i alla fall den proteinrika delen, kyckling!
Till kycklingen åt vi sallad, sojabönor och bulgur. Salladen dressade vi med Caesardressing som ni hittar receptet på här.
2-3 kycklingfiléer
1 msk dijon senap
3 msk hackad persilja
salt och svartpeppar
1 pressad vitlöksklyfta
Bryn köttet så det får färg och lägg sedan över det i en ugnsfast form. Blanda samman övriga ingredienser och bred blandningen över kycklingen. Ställ in i ugnen på 200 grader ca. 20 minuter, använd gärna kötttermometer som bör visa 83 grader när fågeln är färdig.
Tror minsann att det finns plats över till lite god efterrätt i magen också, det står visst en bit smarrig Mud Pie kvar från helgen i frysen. Bäst att äta upp den så den inte står och blir gammal....
Smaklig spis! / Anki och Håkan
x
Kan tänka mig att det är roligt att se sin hemstad. De har varit här i göteborg ett par gånger. Vista ju mest avenyn men roligt att försöka lista ut vart folket bor. En gång var de faktiskt hos min granne(huset mittemot). Underligt att se sitt hus på TV.
SvaraRaderaUndrar hur många matbloggare det finns egentligen!!
Ja, det är verkligen roligt att se sin hemstad i Halv åtta hos mig! Västerås var i repris här för någon vecka sedan. Riktigt roligt! Och programmet är ju underbart!
SvaraRaderaDen där kycklingfilén ser riktigt god ut!! Ha en jätte skön helg! Kram Daniella - BakeCake