Kalljästa bullar
25 g jäst
5 dl kallt vatten
1 msk sirap
1 tsk salt
½ dl rapsolja
1 dl vetegroddar
13-15 dl vetemjöl (gärna special)
Smula jästen i en skål och häll i 1 dl vatten, rör tills jästen har lösts upp. Slå i resten av vattnet, sirap, salt, olja, vetegroddar och det mesta av mjölet. Jobba samman degen tills den släpper från kanten, tillsätt mer mjöl om det behövs. Ta upp degen på ett mjölat underlag och dela i 16 bitar som du rullar till bullar. Lägg bullarna på ett bakplåtspapper på en baklåt. Täck bullarna med plastfolie och ställ in i kylen över natten. Ta ut bullarna och sätt ugnen på 250 grader, låt bullarna stå utan plast under tiden ugnen blir varm. Grädda bullarna i ca 10 minuter, ta gärna tempen på dom och när de håller 94-96 grader är de klara.
Hugg in!
Smaklig spis! / Anki och Håkan
x
Kalljäst bröd är perfekt för sjusovare ;-) Älskar att få nybakat bröd direkt på morgonen. Gillar ni Valnötsbröd så testa det recept på kalljäst valnötsbröd jag fick av en väninna.
SvaraRaderaSv: Då tycker jag att ni ska slå till på en KitchenAid... jag lovar att ni inte kommer ångra er! :) Och dom där bullarna ser riktigt goda ut!
SvaraRadera