tisdag 18 maj 2010

Fransk potatissallad

Nu när grillsäsongen har börjat komma igång på allvar så kan det väl sitta fint med en god potatissallad som är så enkel att göra, t.ex den vi åt till revbenen i söndags. Vi brukar använda detta receptet även om vi gör små förändringar då och då, ibland har vi i kapris, någon gång har vi haft syltlök i, dill har hackats i och vi har provat smaksätta med olika sorters oljor. Vi har köpte ju på oss några flaskor med olika smaksatta rapsoljor, denna gången tog vi i vitlöksoljan och det blev riktigt gott.

Smaksatt rapsolja från Gunnarshögs Gård, på Österlen så klart!

Fransk potatissallad    2 portioner
5-6 kokta fasta potatisar
1 rödlök
5 msk olja
2 msk vinäger (valfri sort)
2 msk finhackad persilja eller dill
Salladskrydda
salt och peppar
Tärna potatisen och finhacka löken.
Varva potatis och lök i en skål, rör samman dressingen och slå över.
Rör försiktigt runt så du får dressing över hela salladen.
Ställ kallt tills serveringen.

Smaklig spis! / Anki och Håkan

2 kommentarer:

  1. Köpte en jätteflaska (liten dunk) med kallpressad rapsolja från dem på skördefesten på Öland i höstas. Jättegod!
    Brödskrinet jag har kommer från Mique, men finns säkert i andra inredningsbutiker.

    SvaraRadera
  2. Men det skall jag hålla utkik om...olivolja med citron har jag, som jag gillar skarpt till sallader!..tack iaf för tipset!

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!