Hur mycket citronsmak man vill ha är frivilligt, men vi gillar båda när man verkligen känner smaken av den gula ovalen så vi pressar i en hel del saft. Ni får själv smaka er fram till hur sur ni vill ha er sås.
Spättabörsar i citronsås 2 portioner
300 g spättafilé
1-2 citroner
hackad persilja
1 msk smör
2 dl hett vatten
1 tärning fiskbuljong
2 dl crème fraiche
maizena till redning
Tina och torka av fisken.
Pressa citron över filéerna och låt dom ligga i kylen någon timme och marinera.
Ta upp fisken och strö på persilja, salt och vitpeppar och vik på mitten.
Lägg börsarna i en djup vid panna och klicka på lite smör på varje börs.
Blanda samman vatten och buljongtärning, slå ner i pannan, pressa i lite citron och låt det sjuda under lock ca 10 minuter.
Ta upp spättorna och håll dom varma under tiden som du vispar ner crème fraiche och reder av med maizena.
Smaka av såsen med mer citron och lägg tillbaka fisken och låt dom bli varma.
Servera med pressad potatis.
I morgon kockar vi nog till en fylld fläskfilé, inspirerade av Fru Matglad, får se vad som hamnar i den. Lördagens middagsplaner blev i en hast ändrade efter ett telefonsamtal från Ankis syrra som undrade om vi var sugna på att gå ut och käka på restaurang. Vi är inte svåra vad gäller sådana förslag så lördagens middag kommer att tillagas av någon annan, vart vi hamnade får ni så klart veta.
Smaklig spis! / Anki och Håkan
xx
Ännu ett fiskrecept som jag nappar på (lite vitsigt där). Det är utskrivet och ska läggas till på nästa veckas matlista! :-)
SvaraRadera:) Hör gärna till igen och skriv vad ni tyckte om receptet.
SvaraRaderaKan man få ett bättre betyg än renskrapade tallrikar?! En rätt helt i min smak också!
SvaraRaderaDet var JÄTTEGOTT! Vi åt det till middag igår och jag har det i min lunchlåda idag. Är det inte lunchrast snart?!
SvaraRaderaHaha! roligt att googla och hitta sig själv, här, hos er!
SvaraRaderaKram ;)