torsdag 20 maj 2010

Dillstuvad potatis

Småländska isterband, hur klingar det i era öron?!?! Våra öron har i alla fall ändrat uppfattning efter gårdagens middag, då vi stekte dessa korvar och serverade dillstuvad potatis till. Att potatisen skulle smaka gott visste vi sedan innan, men Isterband hade vi aldrig ätit förr. Så efter modigt övervägande hamnade det ett paket i inköpskorgen och det lär det faktiskt göra fler gånger. Smaken påminde lite om rögad (rökt) korv och det var lite som att äta en knake. Vissa har tydligen lite problem med konsistensen, den är ju väldigt grovkornig pga korngrynen som den innehåller, men det bekom inte oss. Har ni ätit Isterband någon gång? Vad tyckte ni, gillade ni det?

Dillstuvad potatis    2  portioner
4 stora potatisar
hackad dill
salt och peppar
½ smör
3/4 dl mjöl
mjölk
Kok potatisen och skär i mindre bitar, ca 2*2 cm.
Smält smör och rör ner mjöl, rör hela tiden till det blir en smet.
Rör sedan ner mjölk, lite i taget, till det får lagom konsistens.
Smaka av med salt och peppar.
Tillsätt dillen och vänd sedan försiktigt ner potatisbitarna.

Enkel husmanskost!

I dag har vi påbörjat ett av våra bidrag på temat Amerikanskt till månadens sötsak hos Söta saker, vad det är får ni veta i morgon. Spännande, eller hur? Vi har ytterligare ett bidrag som vi tänkte göra nästa helg då vi ska ha middagsgäster på lördagen. Det bidraget kan vi nämligen inte sätta i oss hela själv, måste ju tänka lite på stundande badsäsongen också...

Smaklig spis! / Anki och Håkan
xx

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!