onsdag 2 juni 2010

Syrlig avokadosallad med grapefrukt

Äntligen har värmen nåt även oss här nere i södra delen av detta avlånga land! Människor i kortärmade tröjor, shorts och highwater syns överallt och det doftar av sommar ute, kan det bli bättre? Jo då, det kan det faktiskt, en smarrig måltid är ett sätt att få dagen att lysa ännu starkare. En kycklingfilé som torrkryddats med kryddan vi handlade på vår shoppingtur i Malmö, fick glädjen av att ackompanjeras av en sallad på bl.a avokado och blodgrape. Salladen blir en klar följeslagare för oss på denna sommarens grillkvällar, den passar säkert lika bra till fisk och kött som den gjorde till kyckling. Naturligtvis bjuder vi er på receptet så ni också kan få chansen att njuta av de friska smakerna:

Salladen innan den dressats...

Syrlig avokadosallad    2 port
1 blodgrapefrukt
1 avokado
1 bit finhackad rödlök
någon salladssort (vi hade isbergssallad men det går bra med vilken som)
Skala grapefrukten och skär hinnfria klyftor.
Klyfta och skala avokadon.
Blanda samman allt i en salladsskål.

Dressing
2 msk flytande honung
2 tsk fransk senap
1 msk äppelcidervinäger
0,75 dl rapsolja
1 msk vallmofrö
salt och peppar
Rör samman honung, vinäger och senap i en skål.
Häll ner oljan i en tunn stråle under tiden du vispar kraftigt.
Blanda i vallmofrö och smaka av med salt och peppar.

... och efter.  

Det låter kanske lite konstigt med vallmofrö i dressingen men vi lovar er att det blir en härlig kontrast till grapefrukten och den mjuka avokadon.

Så, nu väntar balkongen på oss, vi ska ut och njuta av kvällssolen. Håkan med en cigarr i handen, närmare bestämt en Partagas Mille Fleurs från Cuba som tillhör hans favoriter, "den sitter som en krocketklubba på smalbenet" för att vara exakt. Anki bakom solglasögon med näsan i en Allt om Mat.

Ha en skön kväll och Smaklig spis! / Anki och Håkan
x

1 kommentar:

  1. Den salladen ska jag prova! Härligt att man äntligen kan sitta ute på balkongen och njuta! :)

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!