måndag 7 juni 2010

Tomatsallad med basilika


Nu när grillsäsongen är här ( i alla fall enligt almanackan...) så kan det väl sitta bra med ett gott tillbehör som ni kan servera till era grillmiddagar? Vi har ätit denna goda tomatröra till grillat flera gånger och har gjort på lite olika sätt när vi har kockat till den, så här gjorde vi i går;

Tomatröra 2 port
4 gula trädgårdstomater
4 röda trädgårdstomater
6 stora basilikablad
2-3 msk vitlöksrapsolja
flingsalt
Strimla tomaterna och basilikabladen. Lägg i en skål, slå över rapsoljan och strö på flingsalt. Blanda samman och låt stå en stund innan serveringen. Har du inte vitlöksrapsolja så rör ner en finhackad vitlöksklyfta istället.

Ljuvliga färger och dofter!

Dagens middag blev en annan riktig sommarrätt, matjessill, kokt potatis, gräddfil och gräslök, härligt gott! Menyn för resten av veckan är inte planerad än så det blir att gnugga matknölarna ikväll och se vad vi kan hitta på för något. En i köket har i alla fall önskemål om tacos, så någon variant på det lär det bli på fredag i alla fall, det finns ju lite olika varianter att välja mellan...

Smaklig spis! / Anki och Håkan

4 kommentarer:

  1. Älskar tomater!! Och så snyggt det blir med blandade färger!

    SvaraRadera
  2. Tomatröra är alltid fräscht och gott. Brukar ha mycket vitlök i min och gärna lägga på en bruschetta.

    SvaraRadera
  3. Somrigt och gott! Tomaterna ska vara sådär solvarma... Har precis lagt ut min favoriträtt med tomater på bloggen! :-)

    SvaraRadera
  4. Den här röran låter riktigt riktigt god! Skall provas vid nästa grillning :-)

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!