I går grillades det hos oss och det betyder oftast att elgrillen plockas fram från skåpet (om vi inte grillar i ugnen) och ställs upp i köket framför öppet köksfönster. Vi bor ju i lägenhet så vi har ju "bara" en balkong och på den får man inte grilla eftersom man ska tänka på sina grannar och inte utsätta dom för grillosen. Undrar om folk med trädgård har högre toleransnivå för grilldofter...? Vi la i alla fall en marinerad fläskfilé på gallret, till den åt vi en somrig sallad med bl.a nypotatis och en kall sås med frisk smak. Här kommer recept på marinad och sås:
Marinad till fläskfilé
1 dl rapsolja
1 msk sherryvinäger
1 msk kinesisk soja
1 tsk grillkrydda med honungssmak
1 tsk rosépeppar
1 riven vitlöksklyfta
Krossa rosépepparen och blanda samman alla ingredienser till marinaden.
Låt köttet marinera i kylen ett par timmar, ju längre desto bättre.
Sås med sommarsvalka
2 dl matlagningsyoghurt
1-2 msk riven ingefära (beroende på tycke och smak)
1 msk flytande honung
½ lime, rivet skal och lite saft
Rör samman och smaka av.
Låt stå kallt till serveringen.
Passar bra till grillat, både fisk och kött.
I salladsskålen låg nypotatis, sugar snaps, cocktailtomater, ruccolasallad och fetaost, en härlig blandning!
Dagens middag blev grillad den också, blir lätt så när solen skiner och värmen äntligen har hittat hit. Vad som kommer att spisas i morgon har vi ingen aning om än, vi får väl slå våra kloka pannor samman och se vad vi kan komma på. Kanske någon av er har något bra förslag?
Härlig sallad ni fick till där! ;)
SvaraRaderaJa, visst behöver man lite inspiration på grillmat i dessa tider. Det är ju så gott med grillat i alla dess former!
Kul att vi kan inspirera varandra!
Kram
Jovisst, var det en lång dags färd mot natt framför TV:n i lördags. Idag, söndag, har apparaten varit helt avstängd här hemma. Jag misstänker att mycket har visats i repris.
SvaraRaderaJag befann mig tyvärr på jobbet, så jag fick stjäla till mig lite småkikar av bröllopet.
SvaraRaderaGrillat är alltid godast! Absolut!