fredag 11 juni 2010

Bästa guacamolen

Japp, det är vad som serverades ikväll i Mårtenssons kök, och förmodligen i många andra kök runt om i världen. Denna rätt kan ju varieras i oändlighet men vi gjorde det enkelt för oss och åt den a'la plockstilen. Hackade tomater, gurka, sallad, majskorn, lök och bönor var några av tillbehören som trängdes på våra tallrikar tillsammans med köttfärs, och guacamole. Just denna guacamolen som vi hade ikväll gör vi ganska ofta och alltid när vi käkar tacos på detta viset. Vi har hittat receptet i någon tidning och vill ni göra en supergod avokadoröra så är denna just precis det!


Guacamole
1 dl matlagningsyoghurt
1 dl lätt crème fraiche
1 finhackad schalottenlök eller ca 10 cm purjolök
1 hackad stor tomat
2-4 st bitar jalapenos (på burk)
2 msk finhackade korianderblad eller 1 krm torkad koriander
2 avokados
2 msk pressad limejuice
salt
Rör samman matlagningsyoghurt och crème fraiche.
Blanda ner tomat, lök, koriander och jalapenos.
Gröp ur och mosa avokadon grovt, det ska vara lite bitar i den.
Pressa över limen och vänd sedan ner det i tomatröran.
Smaka av med salt och ev. mer lime och koriander.
Man kan byta ut jalapenos mot sambal oelek eller chilipasta på tub.


Vi lämnar er ikväll med en bild av en härlig regnbåge som vi kunde njuta av ikväll, visst är det fint? Regnet fortsätter att slå mot våra rutor och med sådana droppar som faller nu så blir våra fönsterrutor putsade, inget ont utan det har något gott med sig, eller hur? Snacka om positivt tänkande... Vi hoppas på bättre väder i morgon eftersom vi har tänkt ta en tur till Köpenhamn och njuta av en heldag där. Lite danskt gemyt, god mat och dryck och förhoppningsvis lite shopping.

Ha en härlig helg!

Smaklig spis! / Anki och Håkan

2 kommentarer:

  1. Vad roligt att ni är med och tävlar!! Vinnaren publiceras nästa lördag! Lycka till! Kram Daniella - BakeCake

    SvaraRadera
  2. Hoppas att ni har en härlig dag i Köpenhamn och att regnet håller sig borta! :)

    Har ni kollat i tidningen Lantliv någon gång? Många fina tips där och mycket gott att äta!

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!