torsdag 17 juni 2010

Stinas kyckling med god sås

Vilken härlig dag det har varit idag, sol och värme har sköljt över oss, kan det bli bättre? Sådana här dagar är man glad att vara Anki eftersom man kan vara ute med barnen på jobbet nästan hela dagen och bara njuta. Men snart närmar sej semestern och vi kan båda njuta av att vara ute och lapa sol (förhoppningsvis). Tänk om en vecka är det midsommar, är det klokt? Har ni börjat planera ert firande, vad ni ska äta, var ni ska äta det och med vem? Vi kör knytkalas med vänner, det har blivit något av en tradition. Lite sill, nypotatis, grillat och naturligtvis jordgubbar och glass!

Det är oerhört sällan som vi i Mårtenssons kök använder oss av halvfabrikat, men ibland så händer det. Dagar som denna när man vill att maten ska sköta sej själv och inga rester finns att hitta i frysen, då kan det vara bra att ha en Stinas kyckling på lut. Minns ni när Stinas kyckling började säljas, alla åt foliepaketerad fågeln på kors och tvärs, i parti och minut! Detta receptet har följt med oss länge, kan faktiskt inte minnas hur länge, men det är sällan vi kockar till det. Faktiskt alldeles eftersom det smakar väldigt gott om man tänker på den minimala insats som krävs av en...

Stinas kyckling på annorlunda vis
1 pkt Stinas kyckling
1½ dl grädde
1½ dl kycklingbuljong
10 cocktailtomater
4 vitlöksklyftor i skivor
½ msk oregano
½ msk dragon
salt och peppar
Grädde, buljong, tomater, vitlök och kryddor kokas 5 minuter.
Lägg över kycklingen i en ugnsfast form och slå över såsen.
Ställ in i ugnen och tillaga enligt anvisningarna på paketet.
Vispa ev. ner maizena i såsen om du vill ha den tjockare. Servera med ris.

Gott, enkelt och sköter sej själv, perfekt för dagar som denna!

Nu blir det en sittning på balkongen i kvällssolen, det gäller att passa på.
Smaklig spis! / Anki och Håkan
x

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!