lördag 3 juli 2010

Kycklingfilé fylld med parmesanost och lufttorkad skinka

Ohoj, vilka härliga dagar Sverige bjuds på, känns som vi plötsligt vaknat upp på en nationell charterresa och hamnat i något land kring Medelhavet. Trist att vissa av oss (läs Håkan) har varit tvungna att jobba hela dagen idag, men det är han säkert inte ensam om, eller hur? Men nu börjar vi i Mårtenssons kök räkna ner till semestern, 5 dagar har vi kvar att jobba sen smäller det! Har ni börjat er semester eller jobbar ni lite till?

Nåja, semester eller inte, mat behöver man hur som helst och ikväll blev det fyllda kycklingfiléer, stekta nypotatis och en kanongod sås till det, allt efter egen fantasi. Inte så tokigt faktiskt, måste säga att vi blev väldigt imponerade av oss själva! Så klart vill vi dela med oss av gottigheterna till er:

Fylld kycklingfilé   2 personer
2 kycklingfiléer
1 dl riven parmesanost
2 skivor spegeskinka
några blad färsk basilika
Finstrimla skinkan och basilikabladen, blanda med osten.
Skär en ficka i filéerna och fyll med skinkröran.
Blir det över så strö det ovanpå eller använd till såsen.
Bryn filéerna på båda sidor och lägg dom sedan i ett ugnsfast fat.
Ställ i ugn på 175 grader 25-30 min.

Sås
2½ dl mellangrädde
2 skivor lufttorkad skinka/spickeskinka
½ dl riven parmesanost
några blad basilika
salt och peppar
maizena till redning
Hacka skinkan till såsen och bryn den snabbt i en gryta.
Slå i grädden och låt det koka samman ett par minuter.
Tillsätt strimlad basilika och ost och småputtra ett par minuter.
Smaka av med salt och peppar och red ev. av om du tycker såsen är för tunn.

Såsen är av typen "låt mej äta det som blev över med sked" sås...

Smaklig spis! / Anki och Håkan
x

3 kommentarer:

  1. Jag har haft semester denna veckan. Underbart! :) Nästa vecka jobbar jag ALLA dagar, utom torsdag, så H är inte ensam om att jobba helg! ;)

    Såg gott ut. Goda såser är alltid välkommet! :)

    SvaraRadera
  2. ojojoj, vad härligt det låter med semester. själv ska jag jobba (mycket) fram tills mitten av augusti - då åker jag på semester. räknar redan ner dagarna...

    SvaraRadera
  3. Låter jättegott! Jag är ganska usel på hitta-på-mat... Kan absolut inte gå i affären å kika i hyllorna och impulshandla. Nä, struktur och planering, det är jag det! Haha, önskar jag var sån som kunde kika in i skafferiet och trolla fram all världens läckerheter ;)
    Jag får inspireras av fina bloggar, som er, i stället :) Ska prova detta receptet!

    SvaraRadera

Tack för att ni skriver en rad i vårt kök!