Rostade grönsaker 6-8 portioner
10 tomater
flingsalt
½ dl flytande honung
4 gula paprikor
4 röda paprikor
1 knippa färsklök
300 g grön sparris
1 msk torkad salvia
1 dl olivolja
Halvera tomaterna på bredden och lägg i en långpanna med snittytan upp och strö på flingsalt.
Ringla över honung, ca ½ msk per tomat.
Kärna ur och kvarta paprikorna och lägg i långpannan.
Dela löken på längden, skär bort ca 2 cm längst ner på sparrisen och lägg i pannan.
Krydda med flingsalt, salvia och peppar och slå över oljan.
Blanda runt och rosta i ugn på 225 grader i ca 20 minuter.
Servera till grillat, gärna lamm.
Tror faktiskt vi ska ta och investera i en kokbok författad av Ernst, känns som att hans mat är i vår smak. Vad tycker ni, tillhör han en av era favoriter eller inte?
Smaklig spis! / Anki och Håkan
Jag gillar Ernst, han kan vara lite mycket ibland men han har väldigt god smak både vad gäller design och mat tycker jag ;) Saknar faktiskt "Sommar med Ernst" går det i år? får kolla på internet.
SvaraRaderaJag är ett STOOORT fan av Ernst...särskilt när det gäller inredning men självklart även när det gäller hans matlagning. Har både smörknivar i kökslådan från Ernsts njutjärn-serie och två av hans skuggljusstakar på TV-bänken. Älskar verkligen hans grejer..och misssar inte ett program! :) //Camilla i Motala
SvaraRaderaJag gillar Ernst! Jag tyckte om hans bok Jul med Ernst. Min mormor däremot tycker inte alls om Ernst, så jag köpte en tändsticksask till henne med en bild på Ernst där det stod "Ibland önskar man att någon bara ville stoppa mig". Då blev hon glad.
SvaraRaderaGärna Ernsts matlagning! Har lånat hem Sommar med Ernst från bibblan nu över sommaren och testat lite olika därifrån.
SvaraRadera