Leilas cupcakes med vallmofrön och citron, har ni provat dom? Vi bakade dom en dag och vi kan inte mer än hålla med henne när hon skriver "de måste helt enkelt prövas". Vi tyckte att det egentligen lät lite... ja, konstigt faktiskt att ha vallmofrön i, men de passade väldigt bra ihop med den friska citrussmaken.
Lemon poppy seed cupcakes 12 stycken
3 ägg
2½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3½ dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
skal från 3 citroner och saft från 2 citroner
1 dl blå vallmofrön
Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt.
Smält smör, häll i mjölken och blanda ner det i smeten.
Blanda mjöl, bakpulver och salt och vänd ner det försiktigt i smeten.
Blanda ner skal och saft från citronerna tillsammans med vallmofröna.
Fyll formarna till 2/3 med smeten och grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 15 minuter.
Frosting
60 g smör
100 g philadephiaost
5 dl florsocker
1 tsk vanljsocker
skal från 2 citroner och saft från ½ citron
Rör samman allt till en krämig smet som du brer på cupcakesen.
Garnera med blå vallmofrön.
Som ni ser på bilden så garnerade vi våra cupcakes med lite gula blommor, finns i glasburk med blandade färger från Dr Oetker. Receptet är hämtat från Leila Lindholms bok "A piece of cake"
Smaklig spis! / Anki och Håkan
Det är en jättegod kombination. Här finns det lomon poppyseed kakor att köpa överallt. Men era cupcakes bar jättefina tycker jag ska nog testa med cream cheese frostingen nästa gång. Ha det bra!
SvaraRaderatycker också det låter mysko med vallmofrö i muffins, det har man väl på bröd? men om ni säger att det är gott så tror jag er :) nu är jag nästan helt frisk, åtminstone så pass så att jag kan jobba igen!
SvaraRaderaHar inte heller testat med vallmofrön i, låter som sagt mysko ;-) Kanske ändå borde testa.
SvaraRaderajag håller med, tycker att det låter som en ganska märklig kombination men hey - om leila har gjort det måste det vara gott (och era ser himla fina ut!)
SvaraRaderaSpännande kombination. Kanske något man skall testa då :)
SvaraRaderaLemon-poppy seed tror jag är vanligare i kanada och USA, en god vän från Manitoba har bjutt mig på sådan kaka när hon velat visa en liten bit av sitt land liksom, då vi setts. Riktigt fin konbinatyion. Vi använder för lite blå vallmofrön generellt tycker jag, det är ju en ursnygg ingrediens!
SvaraRadera