Snabb kycklinggryta 2 port
2 kycklingfiléer
125 g bacon
100 g smålök
2 vitlöksklyftor
1 stjälkselleri
3 dl vatten
2 msk kalvfond
2 msk balsamvinäger
Dela filéerna i tre lika stora delar.
Skär baconet i småbitar och stek i en stekgryta.
Ta upp bitarna men låt fettet stanna kvar och stek kycklingbitarna i baconfettet till de är lätt brynta runt om.
Skala löken och vitlöken.
Skiva vitlöken och sellerin.
Blanda ner selleri, lök, vitlök och bacon bland kycklingen och stek en kort stund.
Tillsätt övriga ingredienser och låt det hela koka ca 20 minuter till kycklingen är klar.
Red med maizena och smaka av med salt och peppar innan grytan avnjuts med ris och sallad.
Så där ja, en snabb och smarrig gryta för stressiga vardagar. Nu är det snart tid för Per Morberg att svara på frågan "vad blir det för mat" ikväll på 4+. Tittar ni också på hans matprogram ikväll, eller blir det något annat?
I morgon kockar vi till en lite lyxigare torskrätt till middag, får se om Håkan kan springa fast i något gott vin som vi kan dricka till. Nyfikna på vad det blir? Då vet ni var ni ska titta in i morgon!
Smaklig spis! / Anki och Håkan
x x
Det där lät inte dumt. Och ont om tid på vardagarna har jag alltid efter jobbet med två hungriga barn...
SvaraRaderaJag ratade soffan ikväll för att springa lite. Även om jag verkligen gillar Per Moberg.
Ja nu ska man komma i vardagslivet igen där det krävs lite mera planering och samtidigt mindre tid i köket.
SvaraRaderaÄr det nya avsnitt av Vad blir det för mat? Jag gillar hans program, men missade alltså igår.
jag älskar grytar av alla dess slag, ska ge mig på att laga några stycken och frysa in så fort jag är hemma igen!
SvaraRaderaDet här receptet måste jag, precis som alla era andra recept testa!! Det ser otroligt gott ut! Och det blev Per Moberg här hemma också!
SvaraRadera